İYİ Parti Samsun Milletvekili Adayı İmren Nilay Tüfekci, Terme Birlik ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen programda dernek yöneticileri ve üyeleriyle bir araya gelerek, "Terme için hesap sorma vakti geldi. Tarım, tarih, turizm, hayvancılık, kent planı ileriye değil geriye gidiyor." dedi.

“ÇELTİK VE FINDIK ÜRETİMİ KATLANARAK ARTACAK”

Tüfekci kahvaltı sonrası yaptığı konuşmasında “İlçemiz 10 yılı aşkın bir süredir nüfus konusunda dışarıya göç veriyor. Bu da ilçenin tarım alanında ciddi bir istihdamı kaybetmesine sebep oluyor. Terme’de çeltik ve fındık üretimi ilçeye katma değer katan, para girişi sağlayan en büyük kalemler. Bu üretimlere baktığımızda ise son yıllarda verimli bir tablo görmek güç. ‘İYİ’lerin iktidarında çiftçilerimize ciddi destekler sağlayarak, özellikle çeltik ve fındık üretimini artırmak için elimizden geleni yapacağız. İlçemizdeki dışarıya göçü azaltıp bu topraklardan çıkan parayı bu topraklara harcayarak, Terme’nin tarım alanında Samsunumuzun öncü ilçelerinden biri olmasını sağlayacağız.” dedi.

"TERME'NİN YARINLARINI KURTARMALIYIZ"

Terme'nin çok güçlü donanımlara sahip bir ilçe olduğunun altını çizen İYİ Parti Samsun Milletvekili Adayı İmren Nilay Tüfekci, "Sahil burada, deniz burada, doğa burada, doğal yaşam burada, tarım burada, hayvancılık burada, fındık, çeltik burada. İyi de Terme neden bu halde. Yazık olmuyor mu ilçeye ve ilçe halkına. Yazık değil mi çocuklarımıza, gençlerimize. Bunca yılın ardından Terme'nin aynı sorunlarla uğraşması reva mıdır? Ne atılım var ne de yatırım. Yağmur yağsa sel korkusu, ürünüm para edecek mi korkusu, evladım ne yapacak korkusuyla mı yaşayacak Terme. Dur diyelim. Bu gidişe bütün Terme dur diyelim. Siyaset için değil, Terme için kolları sıvama vakti geldi de geçiyor" diye konuştu.

TÜFEKCİ DOĞU KARADENİZLİLER DERNEĞİ İLE BULUŞTU

Sivil Toplum Kuruluşlarına büyük önem vererek sık sık bir araya gelen ve fikir alışverişinde bulunan Tüfekci, İlkadım ilçesinde Doğu Karadenizliler Derneği tarafından düzenlenen programa katılarak şehir için sivil toplum kuruluşlarının öneminin altını çizdi. Tüfekci, “Başta Dernek Başkanımız Metin Tiryaki, çok değerli dernek üyeleri ve yöneticileriyle kahvaltı programında bir araya geldiğim için çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Sizlerin sayesinde gün güzel başladı. Enerjiniz, ilgi ve samimiyetiniz için teşekkür ediyorum. Hepimizin ortak hedefi güçlü Samsun, Güçlü Türkiye. Burada bulunan herkes şehrine, ilçesine ve insanlara değer katmak için mücadele eden kişiler. Bu anlamda fikirleriniz, düşünceleriniz sadece benim için değil bu kent için gerçekten çok önemli. Bugün ve yarınlarımız için birlikte ne gerekiyorsa yapmak için her zaman yanınızda ve her zaman sizinle olacağız.” dedi.

Yaren Yalnız

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.