İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Samsun'a gelerek Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi'ne katılacak. 651 delegenin oy kullanacağı kongrede, mevcut il başkanı Hasan Aksoy ve Önder Fatih Şenol yarışacak. 

"KAZANAN İYİ PARTİ'DİR"

Akşener'in genel kurulda yapacağı konuşmada önemli mesajlar vermesi beklenirken, saat 10.30'da başlayacak kongrede mevcut başkan Hasan Aksoy, mavi listeyle seçime girecek. Aksoy kongre öncesi yaptığı konuşmada, "3. Olağan kongremizi gerçekleştiriyoruz. Liderimiz, genel başkanımız sayın Meral Akşener de kongremize katılacak. İYİ Parti kongrelerinin kazananı kaybedeni yoktur, kazananı İYİ Parti'dir. İki adaylı bir kongremizdir. Diğer aday arkadamışmıza da başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Aksoy, Akşener'in 12.00 gibi salonda olmasının beklendiğini açıkladı.

"HARİKA BİR ATMOSFER"

İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Burcu Işıtan Satar kongreye ilişkin, "Atmosfer çok güzel, salonun yarısı neredeyse dolmuş durumda. Bugün 3. Olağan kongremizi gerçekleştiriyoruz. Sayın Genel Başkanımız da teşrif ediyorlar, bizleri onurlandırıyorlar. Bu iktidara yürüyüşümüzün ilk kongresi olacak inşallah. Biliyorsunuz biz iktidara zaten aday bir partiyiz. Son hız sahalarda çalışmaya devam edeceğiz" dedi. İlçe kongrelerinin de demokrasi şöleni havasında geçtiğini söyleyen Satar, harika bir atmosfer vardı. Bugün yine İYİ Parti kazanacak" ifadelerini kullandı.

"DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"

Canik İlçe Başkanı Saydam Bayram da kongreye ilişkin, "Bugün kongremiz var, İnşallah bugünü de düşündüğümüz gibi tamamlayıp bundan sonra seçime odaklanacağız. Hızlı bir şekilde çalışacağız. Seçime az bir zaman kaldı. Sahalardayız, görüyorsunuz bizleri. Şimdi daha çok çalışacağız. Canik 17 ilçenin içinde en zor ilçe. En çok sosyal yardımlarla geçinen ilçe ama sahaya çıktığımızda görüyoruz ki eskisi gibi değil artık. Çok kırılmalar var, insanlar ekonomik açıdan çok zordalar. Yardım bir yere kadar. Elektrik, doğal gaz faturasını ödeyemeyen insanlara sadece bir koliyle destek olamıyorsunuz. Onlar da durumun farkında. Canik'i kırarsak bütün Türkiye'de iktidar oluruz diye düşünüyoruz" dedi. 
 

"KONGRE BU ÇİLELERİ BİTİRECEK"

Yakın zamanda İYİ Parti'ye katılan Samsunlu Akademisyen Prof. Dr. Kurtman Ersanlı da kongreye ilişkin, "Ülkenin içinde bulunduğu koşullar ister istemez aklı başında olan bu milleti bu vatanı seven herkesin görevi dedik çağrıya uyduk. İnşallah hayırlı şeyler olacak. İçinde bulunduğumuz koşullara baktığımızda kenara çekilmek mümkün değil. Şimdi şuradaki havaya bakıyorum herkes mutlu. Bugüne kadar birçok kongreye katıldım, insanların bu kadar rahat, güler yüzlü birbirini karşıladığını görmedim. Bu çok ümit verici. O yüzden kendimi mutlu hissediyorum. Aldığım görevi de layığıyla yerine getirmek için elimden gelen gayreti göstermek istiyorum "dedi 

Milletime bir cümlelik mesajım oldu diyen Ersanlı, "Gün geldi gelecek, şafak söktü, sökecek. Dayan milletim bu çile bitecek. Bu kongre bu çileleri bitirecek" 

"ŞENLİK HAVASINDA GEÇECEK"

İYİ Parti Salıpazarı İlçe Başkanı Şakir Şahin: "3. Olağan Kongremiz Samsun'a hayırlı olsun. İki tane adayımız var. İkisi de pırlanta gibi arkadaşlar. Samsun'umuza, milletimize, ülkemize hizmet için yarışıyorlar. Bayram havasında, şenlik havasında bu kongremizi gerçekleştireceğiz inşallah" 

İYİ Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Salih Gürbüz: "Sadece kongre değil seçimden bugüne kadar aynı coşku ve heyecanla hareketli bir şekilde çalışmalarımıza devam ettik. İnşallah bunun semeresini de önümüzdeki seçimlerde göreceğiz. Kongremize Genel Başkanımız Meral Akşener'in katılmasıyla coşku daha artacak. Bütün imkanlarımızla önümüzdeki seçimlere odaklandık. İnşallah iyi olacak. Az Kaldı

İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı: "Şölen havasında bir kongre yaşıyoruz. Genel Başkanımız bugün Samsun'da bizi onurlandıracak. İYİ Parti güçlenerek geliyor. Kongre süreci heyecanlı bir şekilde geçti. İnşallah güzel bir kongre geçireceğiz." 

İYİ Parti Eski İl Genel Meclis Üyesi Seyid Ahmet Sancak: "İnşallah hayırlısı olur. Milletin beklentisi var, partimiz bunun için kurulmuş. Milletin gönlünde bir taht kurdu. Az kaldı diyoruz. İşin sonuna yaklaştık. Vatandaş da gereğini yapacak. Bir özlem içerisinde. Hayırlı olsun diyoruz"

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.