İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Bafra ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde hatalı basılan oy pusulaları nedeniyle itirazda bulunduklarını belirterek, "Bu yanlışlık, seçimin yenilenmesi için bir zorunluluktur" dedi.

Benzine ve motorine zam gelmişti: 4 Mayıs Samsun güncel akaryakıt fiyatları Benzine ve motorine zam gelmişti: 4 Mayıs Samsun güncel akaryakıt fiyatları

"KONUNUN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Usta, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada itirazlarda bulunduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Bafra’da DSP Belediye Başkan Adayı Murat Arabacı'nın ismi Memleket Partisi adayı olarak oy pusulasına yazıldı. Üstelik Memleket Partisi’nin Bafra’da adayı da yok.  DSP’nin adayı olmasına rağmen pusulada partinin ismi yok. DSP’nin itiraza yetkili kişisi DSP genel merkezi tarafından baskıyla itirazdan vazgeçirilmeye çalışılıyor, vazgeçmeyince yetkisi elinden alınıyor.  Bafra ilçe seçim kurulunda yapılan oylama 3’e 3 çıkınca da ilçe seçim kurulu başkanı karar vermeyip işi Samsun’a havale ediyor. 
Biz de İYİ Parti olarak itirazımızı yaptık. Benzer bir yanlışlık 1999’da Samsun Çarşamba’da da yaşanmış ve seçim iptal edilmiştir. Bu karar emsal olarak alınmalıdır. Bu yanlışlık, seçimin yenilenmesi için bir zorunluluktur. Yenileme kararı için ne bekleniyor? Konunun peşini bırakmayacağız."

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.