İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Samsun'a yatırımcı çekilerek istihdam sorunun çözülmesi gerektiğini belirterek, yerel seçimdeki projelerin de bu çerçevede olacağını söyledi.


"GÜÇLÜ BİR BELEDİYECİLİK OLMADI"

Kanal S mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Usta, Samsun'un potansiyelinin çok güçlü olduğunu hatırlatarak, "Bunu hepimiz biliyoruz. Kavşak noktasında, coğrafi konumu itibariyle, verimli tarım ovaları, turizm potansiyeliyle, insan gücü sermayesini yeteri kadar değerlendiremiyor. Genel hükümetin yapacağı işler olduğu kadar belediyelerin yapacağı çok önemli hizmetler olması lazım. Maalesef bu anlamda Samsun'da güçlü bir belediyecilik olmadı" dedi.

Samsun'da eşiyle tartıştı kendini bıçakladı Samsun'da eşiyle tartıştı kendini bıçakladı

"YATIRIMCI ÇEKİLECEK"

Amaçlarının daha güçlü belediyecilik anlayışıyla Samsun'un potansiyelini harekete geçirmek olduğunu ifade eden Usta, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim amacımız Büyükşehir'den başlayarak daha güçlü bir belediyecilik yaparak Samsun'un potansiyelini harekete geçirmek. Bugün kişi başı gelir açısından Samsun 48. sırada. Bu Samsun'a hiç yakışmıyor. Samsun'un hem merkezi hükümetten kaynak alamaması hem de yerel potansiyelini harekete geçirememesi bunun en temel nedeni. Biz bunu yapmaya çalışacağız. Samsun'a yatırımcı çekip, Samsun'un istihdam sorununun çözülmesi lazım. Büyükşehir Belediye Başkanlığı projelerimiz de bu çerçevede olacak. Burada güzel bir seçim olsun istiyoruz. Bu seçimin kazananı Samsun olsun. Samsun'a kim en iyi hizmet edecekse o gelsin."

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.