İyi başladık iyi bitirelim inşallah.

Sıcak, nemli bir İzmir akşamında sezonun ilk maçı olan Altay deplasmanından hanemize önemli bir üç puan yazdırarak dönüyoruz. 
 
Pandemi sonrası kalkan deplasman yasağıyla, yollara düşen cefakar taraftarımız saatler süren uzun yolculuğun ardından tribünde kendilerine ayrılan yeri tamamen doldurarak tam destek verdi.
 
Yorucu yolculuğun en büyük tesellisi alınan galibiyetti hiç şüphesiz.
 
Beklenen bir sonuç muydu? Evet mutlak favoriydik. 
 
Maça iyi de başladık, ilk dakikalardaki baskın oyunumuz erken golün habercisiydi adeta.
 
Geçen sezon saç baş yolduran savunmamıza göre ortada Yusuf Abdioğlu, Alim Öztürk, sağ bekte Zeki Yavru, sol bekte Mücahit Albayrak'la tecrübeli isimlerden oluşan kemik gibi bir savunma ortaya çıkarken, hatasız oynadılar denilemez ama her geçen hafta o hatalar en minimum sayıya düşecektir. Çünkü o güveni veriyor.
 
Böylesi maçlarda erken gol önemlidir. Yirmi beşinci dakikada Kadeem Harris'le gelen gol, bize can suyu oldu. Önce iptal edilen gol, bu ligde yeni uygulanan VAR sistemiyle bu kez hak yerini buldu. 
 
Yetmiş puan topladığımız sezon Var sistemi olsaydı puan farkıyla şampiyon olurduk. Yine Tff 2. Lig'e düştüğümüz sezonda Var uygulaması olsaydı bu takım küme düşmezdi emin olunuz. Onun için bu maçta iyi ki “ Var “ dı derken; geçmiş sezonlarda da keşke olsaydı dedik inanın.
 
Geçen sezon bu ligde gol krallığı yaşayan Ahmet Sagat yedek çıktığı maçta, oyunun son bölümünde girer girmez ilk buluştuğu topu gol yaptı. 
 
İki sıfıra taşıdığımız maçı belki farka taşıyabilirdik ama Boldrin'in bencil oyunu bunu engelledi. Eğer puan kaybı olsaydı eleştiri odağı olurdu. 
 
Demek istediğim futbolun takım oyunu olduğunu birileri hatırlarsın lütfen. 
 
Celil Yüksel... Hırçın savaşçı çocuk. Attığımız golde orta sahada indirdiği kafa topuyla attığımız golün baş yapımcısıydı.
 
Şimdi... Bu maç ölçü olmamalı... İyiydik diyebilmek için içeride oynanacak Eyüpspor maçından da kayıpsız çıkmamız gerekiyor. 
 
Oynanan oyun sizi tatmin etti etmedi bilemem ama eleştiri yapanlara şunları da göz önünde bulundurmalarını öneririm.

-Yeni oluşturulan oyuncu topluluğu... Çok iyi diyebilmek için biraz zaman.

-Malum yaz mevsimi, oturduğumuz yerde ter atarken 35 derece sıcak ve nem altında doksan dakika efor sarf eden oyuncuların da insan olduğunu bu ayda sergilenen performansı kış ya da bahar aylarında oynanan oyunlarla bir tutmamak gerektiğinin bilinmesi...

-Böylesi maçlara konsantre olmak zordur...

-Bütün rakipler Samsunspor'a farklı hazırlanarak böylesi maçları vitrin görüyor...

Söylenebilecek çok şey var dolayısıyla eleştirilerimizi bilinçli ve yerinde yapalım.
Ben oyun olarak çok üst düzey oynadık diyemem ama gelecek adına istek arzu hırs böylesi tecrübeli oyuncularla biraz sabredememiz durumunda bizleri başarıya ulaştıracaklarına inanıyorum. O ışığı gördüm açıkçası. 
 
Evet maç öncesi sonrası yayınlarımızla yoğun ve yorucu bir deplasman olsa da kazanmak ve İzmir'den Samsun'a mutlu dönmek bir rahatlatan kısmı.
Daha yorumlanacak çok şey var belki ama devamı içinde pazartesi 21.30'da Kanal S ekranlarında yorum analiz ve sadece bu yayında bulabileceğiniz görüntülerle taraftarın 5e5i'ni mutlaka izlerin derim ben.

Evet kombinesi, olmadı biletlerimizi alalım her daim takımımızın yanında olalım. Çünkü başka Samsunspor yok!..
 
Selametle kalınız...