AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Garp Linyitleri İşletmesi’ne 27 meslekte toplam 295 işçi alınacağını söyledi. Başvuruların İŞKUR aracılığıyla yapılacağını belirten Kavuncu, başvuruların 11 Kasım’da sona ereceğini kaydetti.

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Garp Linyitleri İşletmesi’ne (GLİ) 27 meslek dalında 295 işçi alımının yapılacağını söyleyerek, “295 kardeşimize istihdam sağlıyoruz” dedi.

Söz konusu alım için İŞKUR tarafından ilana çıkıldığını duyuran Kavuncu, “İşçi alım ilanlarına son başvuru tarihi 11 Kasım Pazartesi’dir. Başvurular şahsen İŞKUR İl Müdürlüklerine yapılabilecektir. Bunun yanı sıra www.iskur.gov.tr adresinden ilanlara başvurular gerçekleştirilebilecektir” dedi.

2012 yılı KPSS’den en az 60 puan alanların müracaat edebileceği mesleklerde Adrese Dayalı Kayıt Sistemine göre Kütahya ilinde ikametgahı olanların başvuru hakkının bulunduğunu dile getiren Kavuncu, “Bunun yanı sıra Arazisi Kamulaştırılanlar, Terörle Mücadelede Üstün Başarılı Olanlar, Terörle Mücadelede Yararlananlar, Kamuda daimi işçi statüsünde çalışıp kendi istek ve kusuru dışında iş akdi sona erenler (özelleştirme sonucu işsiz kalanlar dahil) KPSS Sınav puanı aranmaksızın işçi alımına müracaat etme hakları bulunmaktadır. Bir yandan istihdama yeni katılanlara iş üreten, bir yandan da işsizlikle mücadele eden hükümetimiz 11 yılda 5 milyon insanımıza iş imkanı sağladı. Bu alandaki çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek ve daha bir çok iş imkanı sağlanacaktır. Hayırlı olmasını temenni ediyor, başvuruda bulunacak kardeşlerime başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.