Altın ve para piyasalarının tanınmış ismi İslam Memiş, yatırım araçlarını değerlendirerek önemli uyarılarda bulundu.

Piyasaların önde gelen uzmanlarından İslam Memiş, bu hafta için önemli analizlerini paylaştı. Memiş, "Borsa, döviz kurları, altın fiyatları ve kripto para piyasalarında sert dalgalanmalar bekleniyor" uyarısında bulundu.

Bakan Şimşek duyurdu: Yüzde 25 kira zam sınırı hakkında flaş açıklama! Bakan Şimşek duyurdu: Yüzde 25 kira zam sınırı hakkında flaş açıklama!

Kritik tahminleriyle yatırımcının ilgisini çeken İslam Memiş, altın, borsa, döviz ve kripto piyasalarını değerlendirerek, sert dalgalanma yaşanabileceğini belirterek, yatırımcıların hazırlıklı olmasını ifade etti.

Ancak, Memiş, yaptığı değerlendirmelerin yatırım tavsiyesi olmadığını belirterek, "Borsa, döviz kurları, altın fiyatları ve kripto para piyasalarında sert dalgalanmalar bekleniyor" uyarısını tekrarladı.

"DOLARDA YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ"

İslam Memiş'in değerlendirmesi şu şekilde:

DOLAR/TL:

Dolar/TL paritesi haftayı 32,43 lira seviyesinden tamamladı. Şimdi 33 lira seviyesinin üzerine bir atak gerçekleştirmesini bekliyorum. Yıl boyunca yükseliş beklentimi koruyorum.

ONS ALTIN:

Ons altın için, Fed'in etkisiyle 2.300 dolar seviyesinin altına gerilemesini bekliyorum. Mayıs ayı, altın alıcıları için olumlu geçebilir. Gram altın yatırımcıları için ons altını takip etmeliler.

GÜMÜŞ:

Gümüş ise, Fed'in ardından altın gibi baskı altında kalabilir ve değer kaybedebilir.

ALTININ KİLOGRAMINDA DÜŞÜŞ

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP), standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 450 bin liraya geriledi.

Standart altının kilogram fiyatı, altın piyasasında en düşük 2 milyon 450 bin lira, en yüksek 2 milyon 510 bin lira seviyelerini gördü ve gün sonunda yüzde 2,6'lık bir azalışla 2 milyon 450 bin lira olarak belirlendi. Bu değer, cuma gününü 2 milyon 514 bin 500 liradan tamamlamıştı.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.