Mimarlar Odası Samsun Şubesi Kent İzleme Komisyonu Üyesi İshak Memişoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin Atakum ilçesinde Emek Park üzerinde yapımını tamamladığı Keşif Kampüsü'nün yargıya takıldığını hatırlatarak, "Hukuk tarafından yürütmesinin durdurulduğu bir yerle alakalı törenle bir açılış yapılacaksa; buna katılan ya da katılmayı düşünenler, nasıl bir tavır sergileyecek ona da bakmak lazım" dedi.

TÜM İŞLEMLER DURDURULMALI

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in, mahkemece yürütmeyi durdurma kararı ve bilirkişilerce olumsuz rapor verilen  “Samsun Keşif Kampüsü'nün 8 Nisan Cumartesi günü 
açılacağını duyurması, tepkilere neden oldu. Memişoğlu, yargının yürütmeyi durdurduğu bir yerde tüm işlemlerin durdurulması gerektiğini belirterek, eleştirilerde bulundu.

NASIL BİR TAVIR SERGİLEYECEKLER?

Memişoğlu Keşif Kampüsü'nün açılışının yapılmasının doğru olmadığını belirterek şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak, bizim yargıya karşı ne kadar sorumluluğumuz varsa, Büyükşehir Belediyesi'nin de aynı oranda sorumluluğu var. Büyükşehir Belediyesi'nin ve başkanının bir ayrıcalığı yok. Yargı yürütmeyi durdurduysa, burayla ilgili yapılacak her türlü işlemin durdurulması gerekiyor. Eğer böyle bir açılış yapacaklarsa, yargıya rağmen açacaklar demektir. O zaman burada durup da şu anki Büyükşehir Belediyesi hukuk normlarının neresinde duruyor ona bakmak lazım. Tabii bu açılışa bir de kimler katılacak ona bakmak lazım. Hukuk tarafından yürütmesinin durdurulduğu bir yerle alakalı törenle bir açılış yapılacaksa; buna katılan ya da katılmayı düşünenler, nasıl bir tavır sergileyecek ona da bakmak lazım" 

Haber Kaynak: Özcan Tezcan

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.