Samsun TSO tarafından ihracatın geliştirilmesi için KOBİ desteklenmesine yönelik olan, Avrupa Birliği (AB) destekli, “AB-Türkiye İş Köprülerinin Daha Fazla İşbirliği ve Anlayış Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında, “Çek- Samsun İş Forumu ve Firmalar Arası İkili İş Görüşmeler” etkinliği gerçekleştirdi. 

FIRSATLARI GETİRECEK 

Etkinliğin açılışında konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Çakır, projenin önemine işaret ederek, "Pandemi dünyada pek çok şeyi değiştiriyor. Değişim fırsatları da beraberinde getirecektir. Demek ki; yapabileceğimiz çok fazla şey var. Konjonktürü doğru anlayıp, kurguyu doğru planladığımızda o büyük pastadan pay almamak kaçınılmaz olacaktır. Çekya ve Samsun İş Forumu’nun verimli bir şekilde tamamlanmasını ve buradaki diyaloğun ihracat rakamlarımıza yansıması diliyorum” dedi.

İŞ İÇİN BURADAYIZ

Samsun TSO birlikte iş yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten  Çek Ticaret Odası Dış İlişkiler Başkanı İlja Mazanek, "Proje kapsamında bilhassa Samsun’daki iş ortaklarımızla uzun soluklu ilişkiler yürütülecek. Bazı aktiviteler de gerçekleştirdik. Her iki ülke arasında verimli ve potansiyel işbirliği alanları var. Dünyada şu anda büyük bir zorlukla karşı karşıyayız salgın nedeniyle. Her iki ülkenin şirketleri çözüm arıyorlar. Her halükarda bizler elimiz, kolumuz bağlı bekleyemeyiz. Doğrudan iş ilişkileri kurma zamanındayız. İşte onun için de buradayız” diye konuştu.

GERÇEK DOSTLAR BULDUK

Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Jan Ondrejko da yaptığı konuşmada, proje için her iki odaya teşekkür ederek, "İlişkilerin gelişmesinde büyük çaba harcayan başta Oda Başkanı Sayın Salih Zeki Murzioğlu nezdinde hepinize çok teşekkür ediyorum. Her zaman burada büyük ilgi görüyoruz. Türk iş insanlarına şunu söylemek istiyorum; Çek Cumhuriyeti ile iş yapmak istiyorsanız, neye ihtiyacınız olursan olsun doğrudan bize konsolosluğa gelebilirsiniz. Ya da Çek Ticaret Odası ile irtibat kurabilirsiniz” dedi. Konuşmaların ardından da, Çek Cumhuriyeti’nden gelen iş insanları ile Samsunlu iş insanları arasında ikili iş görüşmeleri yapıldı. Ardından da, Samsun TSO ve Çek Ticaret Odası arasında işbirliği toplantısı düzenlendi.