Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından Konya’ya kazandırılan Türkiye’nin ilk bölgesel inovasyon merkezi Innopark, Bakanlar Kurulu kararıyla Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edildi.
Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımı tamamlanan Innopark’ın Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilmesiyle birlikte Konya sanayisinin üniversite-sanayi işbirliğini, Ar-Ge ve İnovasyonu önceleyen yeni bir döneme yaklaştığının altını çizen Başkan Kütükcü, “Hedefimiz sanayi üretimimizi ve ihracatımızı bugünkünden çok daha yüksek seviyelere taşımak. Bunun yolunun da yüksek katma değerli, daha nitelikli üretimden, dolayısıyla Ar-Ge ve İnovasyondan geçtiğini biliyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalardan birisi de Konya’ya üretim odaklı bir Teknoloji Geliştirme Bölgesi kazandırmak oldu. İnnopark’ın TGB ilan edilmesi için Bakanlığa geçtiğimiz yılın Aralık ayında başvurumuzu yaptık, süreci en başından bu yana büyük bir titizlikle takip ettik. Ben bu süreçte bizlerin her zaman yanında olan başta Sayın Başbakanımız, Bakanlar Kurulumuz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız olmak üzere, projeye emek veren, odamızın mevcut yönetim kuruluna, meclis üyelerine, bir önceki dönem yönetim kuruluna, meclisine ve tüm organlarına da teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
“BÖLGENİN ÜRETİM MERKEZLERİ INNOPARK’TA BULUŞUYOR”
Innopark’ta bölgedeki 7 üniversite, odalar, büyük şirketler başta olmak üzere tüm üretim merkezlerini bir araya getirdiklerini anlatan Başkan Kütükcü, Innopark’ın içerisinde Bölgesel İnovasyon Merkezi Koordinatörlüğü, Küme Koordinasyon Merkezi, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Merkezi, Kuluçka Merkezi (İnkübatör), Tasarım ve İş Geliştirme - Proje Merkezi, Mesleki Yeterlilik Merkezi, NDT (Tahribatsız Muayene) Uygulama Laboratuarları ve Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi olmak üzere 8 ayrı yapının oluşturulduğunu ifade etti.
Kütükcü, MEVKA tarafından desteklenen projeyle ilgili şu bilgileri de verdi: “Innopark’taki önemli yapılardan birisi olan Tahribatsız muayene laboratuarı bünyesinde, 6 farklı metotla çalışmak üzere cihaz ve ekipmanlar bulunuyor. Oda tipi Radyoskopik Test Cihazı, Radyografik Test Cihazları, Ultrasonik Muayene Cihazı, Manyetik Parçacık Test Cihazı, Sertlik Ölçüm Cihazı ve Sıvı Penetrant Test Seti, Tahribatsız Muayene laboratuarımızda hizmet verecektir. Ayrıca yatırımı yapılan Tasarım Merkezi içerisinde lisanslı tasarım programları, iki adet üç boyutlu yazıcı, üç boyutlu tarayıcı ve iki adet iş istasyonu bulunmaktadır.”