Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan, 2023 Yılı Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Teknik Destek Programı kapsamında Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nün '“Sağlık Turizminde Marka Şehir Olma Yolunda; Kültür ve Doğa Turizmi Alanında İş birliği Kapasitesinin Geliştirilmesi' konulu projesi hibe aldı.

KAPASİTE GELİŞTİRİLECEK

Proje sözleşmesi OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin ve İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç'un katıldığı bir törenle imzalandı. Çalışma kapsamında yurt dışından tedavi amaçlı gelen hastanın başvuru, karşılanma, tedavi, operasyon, takip gibi süreçlerini doğru bir yaklaşım ile yönetebilme kapasitesinin geliştirilmesi hedefleniyor. 

DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLECEK

Sağlık turizmi misafirlerimizin yolculuk planlaması, konaklama, gezme, yeme içme, vize ve yasal korunma sistemleri, sigortalar gibi konularının kolaylaştırılması maksadıyla, sağlık, kültür ve doğa turizm sektörü yönetici ve çalışanlarına 3 günlük seminer şeklinde farkındalık eğitimi düzenlenmesi, özel sektör ve ilgili paydaşlarla kurumsal işbirliği mekanizmalarının geliştirilmesi, sağlık, kültür ve doğa turizm alanında işbirliklerin güçlendirilmesinin de amaçlandığı projede; ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü'ne ve proje iştirakçilerine 6 ay süre ile sağlık turizmi alanında danışmanlık hizmeti de verilecek.

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.