CHP İlçe Başkanı Turgay Özçelik ile İYİ Parti İlçe Başkanı Selen Gülhan Çam, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Atakum'daki itfaiye ve düğün salonunun bulunduğu alana yapmak istediği, 2 kez yürütmeyi durdurma kararı verilen cami ve otel projesine tepki göstererek, Kurupelit'te var olan sosyal yaşamın yok edilmeye çalışıldığını öne sürdüler. 

İLÇE BAŞKANLARI ELEŞTİRDİ

Özçelik, Büyükşehir Belediyesi'nin "Biz cami yapmak istiyoruz birileri de karşı çıkıyor" dedirtmek için böyle bir uygulamayı hayata geçirmek istediğini öne sürerken, Çam ise, "Oradaki halkın görüşünü aldılar mı? Bu projeyi hayata geçirmek, hukuki, sosyolojik, teknik ve mimari açıdan başlı başına bir katliam olur" dedi.

AMAÇLARI CAMİ YAPMAK DEĞİL

Büyükşehir Belediyesi'nin insanları bloklaştırmak istediğini öne süren CHP'li Turgay Özçelik, "Oraya cami alanı yapılması doğru olmaz. Burası eğlence alanı olarak belirlenmiş ve alkollü iş yerlerinin olduğu bir yer. O alan turistik ve sosyal yaşamlarını sürdürdükleri bir bölge. Orada sosyal yaşamın olmasını istemiyorlar. Biz cami yapılmasına karşı değiliz. Atakum'da cami konusunda bir sorun da yok. Bu projeyi gündeme getirmeleri, hukuk tanımaz tavırların devamı. AK Partili Büyükşehir Belediyesi insanları bloklaştırmak istiyo. Herhangi bir yerde yapsalar böyle bir ses çıkmayacağını biliyorlar. Kamuoyunda şu izlenimi yaratmak istiyorlar. 'Biz cami yapmak istiyoruz birileri de karşı çıkıyor.' Yani aslında amaçları cami yapmak falan değil" ifadelerini kullandı. 

KURUPELİT HALKINA SORDULAR MI?

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yapmak istediği tüm projeler için sınırları zorladıklarını belirten İYİ Partili Selen Gülhan Çam ise şunları söyledi:

 "Hukuk tanımayan Büyükşehir Belediyesi 2 kez yürütmeyi durdurma kararı verilen cami ve otel projesini yapmak için elinden geleni yapacaktır. Oradaki halkın görüşünü aldılar mı? İnsanlar milyon liralar verip oradan ev aldılar. Kimse istemez evinin önüne birisi gelip otel diksin. Aynı zamanda o bölgede bir cami ihtiyacı da yok ki. Ben orada büyüdüm ve insanların ibadet etmek için gittiği bir cami var. Bu, asla ve asla Kurupelit halkının ihtiyaç duyduğu bir proje değil. Kamu yararı yok, rant var. Bu projeyi hayata geçirmek, hukuki, sosyolojik, teknik ve mimari açıdan başlı başına bir katliam olur. Mustafa Demir'in keyfe keder yaptığı bir uygulama."

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.