EURO DEĞERİ 17 TL 55 KURUŞ SEVİYESİNE YÜKSELTİLDİ

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı kararı ile Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik yayımlandı. Cumhurbaşkanı tarafından alınan kararla, Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda değişiklik yapılarak güncel Euro değeri yüzde 25 artırıldı ve 17 lira 55 kuruş seviyesine yükseltildi. Daha önce uygulanan Euro değeri 14 lira olarak belirlenmişti. Böylece ilaç fiyatlarına yüzde 25 zam geldi.

Tüm bunlarla birlikte, fiyat korumalı ürünlerde uygulanan barem değeri de Euro kurundaki artış oranında güncellenerek 60 lira 51 kuruş olarak belirlendi. Diğer ürünlerde ise barem değeri 31 lira 62 kuruş oldu. Söz konusu kararın 25 Aralık 2023 tarihi itibariyle yürürlüğe gireceği bildirildi.

Son zamanlarda bu kararla birlikte kanser ilaçları, antibiyotikler, hormon ilaçları olmak üzere eczanelerde bulunamıyor. Eczacılar, bu durumun ilaç firmaları ve ecza depoları tarafından suistimal edildiğini ifade ediyor.

Miras paylaşımında bunu yapan yandı: Bir anda elinizden uçup gidebilir Miras paylaşımında bunu yapan yandı: Bir anda elinizden uçup gidebilir

NTV'den Melike Şahin'in haberine göre; İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Tülü, zaten ilaçların ciddi anlamda yokta olduğunu dile getirip "Bu açıklamadan sonra hem ilaç firmaları hem depolar kısıtlı şekilde ilaç vermeye başladı" ifadelerini kullandı.

Aslında çoğunun satışı kapattığını ifade eden Tülü, "Şu anda eczanelere ilaç girdisi ya çok az düzeyde ya da birçok kalemde gelmiyor. 9 gün önce açıklayıp da bu durumu krize çevirmenin bir anlamı yok." diye konuştu.

Tülü, kendi eczanesinde 300'ün üzerinde ilaç olmadığını belirtirken antibiyotik, kanser ve büyüme hormonu ilaçlarında sorun yaşadıklarını dile getirdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.