İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, 8-16 Haziran tarihleri arasında 9 gün sürecek olan Kültür Yolu Festivali'nin 7'den 70'e her kesime hitap edeceğini belirterek, etkinliklerin şehre renk katacağını ifade etti.

REKORLAR ZORLANACAK

Almaz, Kanal S ekranlarında, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen sanatı, kültürü, tarihi, tek bir noktada birleştirmeyi başaran; Türkiye'nin en büyük festivaline Samsun'un da ev sahipliği yapacağını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tavsiyesiyle başlatılan dünyanın en uzun soluklu ve bölgesel olarak en yaygın festivali Kültür Yolu Festivali'nin 8-16 Haziran tarihleri arasında Samsun'da yapılacağını kaydeden Almaz, "Samsun'da bu festival bir şans olacak. 9 gün boyunca her kesime hitap eden bir çok etkinlik yapılacak. 9 günde 400 etkinlik. Etkinlik rekoru 550'dir. Aynı anda bir noktada bir konserde toplanma rekoru 148 bindir. Geçen yıl kırıldı bu rekorlar. Biz Samsun olarak bu rekorları zorluyoruz. Batı Park'ta bu rekoru kıracağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Samsun programı belli oldu CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Samsun programı belli oldu

SAMSUNLULAR HANGİ ETKİNLİĞE GİDECEĞİNİ ŞAŞIRACAK

Kültür ve sanat adına yüzlerce etkinlik üzerinde çalışmaların devam ettiğini dile getiren Almaz sözlerini şöyle sürdürdü: "9 konserimiz olacak. Sadece konser değil yazar buluşmaları, fotoğraf yarışmaları, filmler, fotoğraf, resim ve el sanatları sergileri, mistik konserler, çocuklara yönelik etkinlikler yapılacak. Sanat ve kültür adına aklınıza ne geliyorsa tamamı iç içe olacak. Şimdiden tüm Samsunluları bu etkinliğe davet ediyorum. Sevgi Gölü'nde binlerce çocuk aynı anda kültürel etkinliklerde yer alacak. Göreceksiniz 9 gün boyunca bu şehirde hangi etkinliğe gideceğimizi şaşıracağız. 7'den 70 her kesimden vatandaşın katılacağı etkinlikler olacak. Şu anda 200'e yakın etkinliğin planlaması tamamlandı. Çalışmalara devam ediyoruz."

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.