SGK Uzmanı Emin Yılmaz, teklifin detaylarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesinin hemen ardından emekli olma hakkını kaçıranlar geride bıraktıkları mağduriyeti dile getirerek, konuyu gündeme taşıyor ve emekli olmak istediklerini her fırsatta ifade ediyorlar.

Asgari ücrete ara zam var mı?, Asgari ücret artacak mı? Asgari ücrete ara zam var mı?, Asgari ücret artacak mı?

İKİNCİ BİR EYT YASASI

Meclis'te atılan ilk adımla ilgili konuşan Yılmaz, şu anda Meclise sunulan ikinci bir EYT yasa teklifi olduğunu belirtti. Bu teklife göre, prim günlerinin kademeli olarak artırılması öneriliyor ve ikinci grup EYT için belirlenen yaş sınırları 43'ten başlayıp 50 ve 52 yaşa kadar ilerlemektedir. Türkiye'deki emeklilik sisteminin tarihine dair bilgi veren Yılmaz, üç farklı emeklilik dönemi olduğunu belirtti: "1999 öncesi, 1999 ile 2008 arası ve 2008 sonrası. Bu dönemlere göre belirlenen emeklilik şartlarına göre Meclis'e sunulan yeni EYT yasa teklifi ise 2000 sonrasında işe başlayanları kapsayacak şekilde hazırlandı."

GÖZLER MECLİSE ÇEVRİLDİ

Yasa teklifinin detaylarına ilişkin açıklama yapan Yılmaz, "Prim günlerinin özellikle 6.250 günden başlayarak 7.000 güne kademeli olarak artırılması, ikinci grup EYT ile ilgili yaşların da 43'ten başlayıp 50 ve 52 yaşa kadar ilerlemesi talep ediliyor" şeklinde konuştu. Emin Yılmaz, mevcut emeklilik yasalarının yaşam süreleri ve çalışma koşullarına bağlı olarak sürekli değiştiğini belirterek, yeni teklifin Meclis'teki etkisini ve kabul edilip edilmeme olasılığını değerlendirdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.