Mustafa KOZAK/ANTALYA, () - ANTİKAPİTALİST Müslüman Hareketi'nin önde gelen isimlerinden ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, Antalya'da katıldığı konferansta, Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için Fatiha okudu.
İhsan Eliaçık'ın Konyaaltı Belediyesi tarafından 6'ncısı düzenlenen kitap fuarında katıldığı konferans, Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anılarak başladı. İhsan Eliaçık'ın talebi üzerine konferansı izlemeye gelenler, saldırıda yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra Fatiha Suresi'ni okudu. İhsan Eliaçık, "Dün Ankara'da barış mitingi düzenlemek isteyen insanlar adeta havaya uçururcasına öldürüldü. Ben orada ölenlere, Cenabı Hak'tan rahmet diliyorum. Cenabı Hak ülkemizi böyle müsibetlerden korusun" dedi.
İSLAM'DA ÖLDÜRMEK YOKTUR
Konuşmasında İslam hakkında doğru bilinen yanlışlar olduğunu anlatan Eliaçık, İslam'da din adına yürütülen savaşlara dikkat çekti. Eliaçık, "Bir adam nasıl oluyor da Ankara'nın orta yerinde bir sürü insanın bulunduğu yerde, üzerine TNT yüklü bombayı doldurup pimini çekip 'Allahuekber' diye bağırıp orada 95 kişiyi öldürebiliyor, onlarca kişiyi yaralayabiliyor. İslamiyette böyle bir şey var mı? Din böyle bir şeyi emrediyor mu? Eğer Allahuekber diyerek bir insan kendisini patlatabiliyorsa, din de buna izin veriyorsa, İslam da buna caizdir diyorsa, o zaman bizim bu dinin içinde ne işimiz var. Ben bu Kuranı Kerim'i niye anlatıyorum o zaman. Burada bir yanlışlık var. Burada doğru bilinen yanlışlar var" diye konuştu.
SAVUNMA DIŞINDA SAVAŞA İZİN YOKTUR
İslamiyetin insan öldürmeye karşı olduğuna dikkat çeken Eliaçık, şöyle konuştu:
"Acaba Kuranı Kerim, 'Öldürmeyeceksin' diyen bütün kutsal kitapların emrini bir tarafa bırakarak 'Öldürün bir şey olmaz' mı diyor? İnanmayan bir insan nasıl öldürülebilir? Mesela Kuranı Kerim'de iddialarına göre şöyle yazıyormuş, 'Müşrikleri yani inanmayanları nerede bulursanız öldürün.' Bu çok yanlış bir şey. Kuranı Kerim'de böyle bir şey yazmıyor. İslamiyette savunma dışında herhangi bir savaşa izin yoktur. Eğer fiili olarak birisi size saldırırsa, kendinizi savunursunuz, bu kadar. Peygamberimiz asla herhangi bir yeri işgal etmemiştir. Asla inanmayanları ötekileştirip kafasında kılıç sallamamıştır. Asla 600 Yahudiyi katletmemiştir. Asla durduk yere bir halkın üzerine kın, sefer, işgal düzenlememiştir. Medine'ye göç etmiştir. Medine'de paylaşımcı, bölüşümcü bir Medine toplumu kurmaya çalışmıştır. Her şeyi paylaşıp bölüştü. Toprakları olmayanlara dağıttı. Bundan çevredeki toprak ağaları ve zenginler, tefeci bezirganlar çok rahatsız oldular ve bütün kabileler birleşip Medine'ye 63 kez saldırı düzenledi. Bunların 27'sine Peygamberimiz bizzat kendisi de katıldı. Bu savunmalara, direnişlere katıldı. Sonra bunların çoğu geri püskürtüldü. Peygamberin yaptığı savuşların tamamı Medine'yi savunmak içindir. Hiçbir yeri işgal etmemiştir."

FOTOĞRAFLI