İçişleri İle Hazine Ve Maliye Bakanlığı Açıkladı! Samsun'da Kimlerin Mal Varlığı Donduruldu?  İçişleri ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, Samsun'da FETÖ, MLKP ve PKK terör örgütü nedeniyle 21 kişinin mal varlığını dondurdu

Samsun'da, FETÖ, MLKP ve PKK terör örgütleriyle ilgili olarak 21 kişinin mal varlığının dondurulduğu bildirilirken; karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

İKİ BAKANIN İMZASI VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan listede, Samsun'dan 21 kişinin adı olduğu görüldü.

FETÖ-MLKP ve PKK terör örgütleri ile ilişkili kişilerin, mal varlıklarının dondurulması ile ilgili kararda, "6415 sayılı Kanunun 7'inci maddesinin 3'üncü fıkrası uyarınca, aynı Kanun'un 3'üncü ve 4'üncü maddesi kapsamına giren fiilleri gerçekleştirdikleri hususunda makul sebeplerin varlığına istinaden ekli listelerde adı geçen kişi, kuruluş veya organizasyonların Türkiye'de bulunan malvarlıklarının dondurulması kararlaştırılmıştır. Bu karara karşı 6415 sayılı Kanun'un 7'inci maddesinin 4'üncü fıkrası uyarınca, Ceza Muhakemesi Kanunun hükümlerine göre ilgili Ankara Ağır Ceza Mahkemesine itiraz edilebilir" denildi.

TOPLAM 770 KİŞİ VAR Yayımlanan karara göre, FETÖ/PDY terör örgütü üyesi 454, PKK/KCK terör örgütü üyesi 108, dini istismar eden terör örgütlerine üye 119, sol terör örgütlerine üye 89 kişi olmak üzere toplamda 770 kişinin Türkiye'deki mal varlığı donduruldu. Mal varlığı dondurulanlar arasında FETÖ firarileri; Adil Öksüz, Celal Kara, Tuncay Opçin, Zekeriya Öz, Emrullah Uslu gibi isimler de var.

İŞTE LİSTEDEKİ SAMSUNLULAR

Resmi Gazete'de yayımlanan listede Samsun'dan Ayhan Bermek, Ahmet Hamdi Vural, Ahmet Taşkan, Bilal Kaya, Cüneyt Bayar, Fahrettin Ad, Hasan Altuntepe, Hayati Sarıoğlu, Hüseyin Kaya, Kenan Kurtoğlu, Mahmut Çebi, Mahmut Marap, Mustafa Doğan, Serdar Duru, Süleyman Özeren, Ahmet Zunluoğlu, Aytaç Sözen, Bayram Zengin, Bekir Düzenli, Özlem Cihan, İhsan Cibelik'in mal varlıkları donduruldu.

Ayşe ÇOLAK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.