Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannıs, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüştü.
Resmi temasları kapsamında Paris’te bulunan Romanya Cumhurbaşkanı Iohannıs, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından Elysee Sarayı’nda kabul edildi. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Romen mevkidaşı ve beraberindeki heyet için Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda çalışma ortamında öğle yemeği verdi. Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında, iki ülke arasındaki ticari ve kültürel işbirliği konularının ele alındığı açıklandı.
Romanya Cumhurbaşkanı’nın Avrupa turuna Fransa’dan başladığını ifade eden Hollande, Romanya ile ticaret ilişkileri, Renault marka araç üretimi, otoyollar ve ayrıca savunma sanayi konularının ele alındığını bildirdi. Son yıllarda Fransa’da sorun olan Romenlerin topluma kazandırılması ve bulundukları ülkeye uyum sağlaması yönünde görüş alış-verişinde bulunulduğunu kaydeden Hollande, bu konuda iki ülke polisinin ortak iş birliği içinde olduğunu vurguladı.
Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannıs’ın Fransa’daki bir günlük temaslarını tamamlamasının ardından Belçika’ya hareket edeceği öğrenildi.