Her zaman 4 ulaşım ağının varlığından söz ettiğimiz ve avantajları arasında sıraladığımız demiryolundan bir süredir yoksundu Samsun.

Samsun-Sivas demiryolu yenilendi... Ve nihayet Samsun-Amasya tren seferleri uzun bir aradan sonra başladı. 

Demiryolunun modernize edilmesi elbette önemli... Samsun özellikle yük taşımacılığında demiryolunun avantajını daha iyi kullanacaktır bundan sonra...

Emeği geçenlere teşekkürler.

Ancak Samsun için yıllardır dile getirilen fakat bir türlü sonuç alınamayan önemli bir konu daha var.

O da Hızlı Tren meselesi...

Yıllardır aha geliyor, aha geldi denilen Hızlı Tren bir türlü gelemedi Samsun'a... Gelmesini geçtik çalışmaları başlamadı.

CHP İl Başkanı Fatih Türkel de tam da bu konuya değinmiş ve Hızlı Tren konusunun "umut tacirliği" olduğunu dile getirmiş.

Diğer illerin milletvekillerini birlik, beraberlik içerisinde görüyoruz ve illeriyle, bölgeleriyle alakalı sorunlarda, yatırımlarda nasıl birlik olup, kulis yaptıklarını ve istediklerini kopardıklarını hep beraber gözlemliyoruz...

Ancak Samsun milletvekilleri için bunu söylemek maalesef pek mümkün değil. 

Özellikle Hızlı Tren konusunda bu şehrin milletvekilinin ağzından Hızlı Tren meselesiyle alakalı iki kelam duymak bize çok uzak.

Bana göre Samsun milletvekillerinin yapması gereken şey, 'Hızlı Tren'in geçmesi planlanan illerin milletvekilleriyle birlik olup, bu önemli projeyi Samsun'a kazandırmak için çaba göstermeleridir.

**

Bir önceki yazımda AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu ve Milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu dosyanın içeriğinde neler olduğunu sormuştum ve ertesi gün Sayın Aksu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan dosyanın içinde 2. Organize Sanayi Bölgesi konusunun olduğunu açıklamıştı.

Samsun için 2. Organize Sanayi Bölgesi elbette önemli. Ancak o dosyaya 'Hızlı Tren'in, Ordu, Sinop ile milyonlarca insan potansiyeline sahip olan bu şehir için gerekli olduğu konulamaz mıydı?