Aydınlatma sistemleri geçtiğimiz günlerde tamamlanan ve gece koşularına hazır hale getirilen Şanlıurfa Hipodromu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük tarafından yarış severlerin hizmetine açıldı.
Açılış öncesi konuşan Bakan Mehdi Eker, “En nadide atların yetiştiği bu şehre böylesi mekanlar yakışır. Yıllar boyunca Arap atları yetiştiren bu şehir yarışlarla da artık kendinden söz ettirecektir” dedi.
Atçılığa son 12 yıl içerisinde önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Bakan Eker, Türkiye’de atçılık sektörünün dünyadan daha iyi bir noktaya geldiğini kaydetti. Atçılığın sadece yarışlardan ibaret olmadığını sözlerine ekleyen Bakan Eker, yetiştirilen atların dünya pazarında yerlerini almalarını istediklerini ifade etti.
Atçılık sporunu her kesime sevdirmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekleyen Bakan Eker, bunun için de her gelir düzeyindeki insanın bunu yapabilmesine imkan tanıyacak düzenlemeleri hayata geçirdiklerini belirtti.
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise, Şanlıurfa’ya yapılan yatırımların her alanda Şanlıurfa’yı daha ileriye taşıyacağını belirtti.
Konuşmaların ardından Bakan Mehdi Eker, Vali İzzettin Küçük ve beraberindekiler ışıklandırılan hipodromda düzenlenen yarışı izlediler.