Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek, komisyon toplantısında Bayraktepe'nin altındaki yeşil alanın yok edilerek ranta açılacağını iddia etti. İpek, "Büyükşehir Belediyesi, 450 dönümlük alanda ağaç katliamı yapacak" dedi.

Samsun'da yediemin otoparkları motosiklet mezarlığına döndü Samsun'da yediemin otoparkları motosiklet mezarlığına döndü

"BİRİLERİNE RANT SAĞLANACAK"

Komisyon toplantısında gündeme gelen Tekkeköy ilçesi Asarağaç Mahallesi Bayraktepe Tesisleri'nin alt kısmındaki bölgede yapılacak imar planı değişikliğine karşı çıkan İpek, "Burada ıslah adı altında her kademede 150, toplamda 450 dönümlük yeşil alanı yok edecekler. 
Çok büyük alanı traşlayacaklar. Oradaki bütün yeşil alan gidecek. Eğer bu planları geçerse çok büyük bir maliyeti olacak. Yeşil alanı yok ederek 450 dönümlük yer açacaklar. Buralar da birilerine rant sağlanacak. Yoksa niye yapsınlar? Bu çalışma yeşil alana olduğu kadar Tomruk Kafe'ye de zarar verecektir. Üstelik açacakları alanda mevcut bulunan kayalar da dinamitle patlatılacak. Kişiye özel bir çalışma gibi duruyor" dedi.

"İMAR KANUNUNA AYKIRI"

Öte yandan Batı Çevre Yolu'nun 4. son etabının da komisyon gündeminde tartışıldığını kaydeden İpek şunları söyledi: "Batı Çevre Yolu'nun 4. etabında 25 bin dönümlük yeri imara açacaklar. İmara açılan yerlerle ilgili Büyükşehir Belediyesi Düzenleme Ortaklık Payı'ndan (DOP) yüzde 45'ini kesinti yapıyor. Kesinti alanlarının büyük kısmını Büyükşehir Belediyesi hizmet alanı yapmış. Park ve okul alanlarını ormanın içinden vermiş. Üstelik Orman Müdürlüğü'nden bir yazı alınmamış. En güzel yerleri hizmet alanı yapmışlar ki ilerde satışa hale getirmek için. Düzenleme Ortaklık Payı'ndan karşılanması gereken yeri ormanın içinde göstermişler. Sosyal donatı alanlarını az göstermek için nüfusu da doğru göstermemişler. Atakum Belediyesi 1/1000'liği yapması gerekirdi. Bunu da kendileri yapmış. Atakum Belediyesi'ne hizmet alanı ayırmamışlar. Bu alınan kararlar imar kanununa aykırı."

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.