Hakkari’de 1 Mayıs Dünya İşçi Emekçi Günü büyük bir coşkuyla kutlandı.
Sabah saatlerinde aralarında HDP Milletvekili Adayı Nihat Akdoğan, Hakkari Belediyesi eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, HDP eş başkanları, DBP eş başkanlarının da bulunduğu yüzlerce kişi, yürüyüşün başlayacağı Hakkari Devlet Hastanesi önüne akın etti. Burada birçok derneği temsil eden pankartlar açılarak davul zurna eşliğinde yürüyüşe geçildi. Çevre Yolu, Musa Enter ve Bulvar caddeleri güzergahını kullanan kalabalık, kutlamaların yapılacağı Barış Caddesi üzerinde toplandılar. Burada KESK Dönem Sözcüsü Eş Başkanı Cahit Balıkesir ve DİSK Hakkari Temsilcisi Cihan Kahraman, birer konuşma yaparak İşçi Bayramı’nı kutladı.
“DAĞDAKİLER GELİP SİYASET YAPSIN”
HDP Hakkari Milletvekili Adayı Nihat Akdoğan da, Kürtçe bir konuşma yaparak, bugünün birlik ve beraberlik günü olduğunu söyledi. Akdoğan, “Artık dağdakiler de gelip siyaset yapsın. Bizim baraja takılma diye bir sorunumuz yok. Çözüm sürecine gelince, demokratik çözüm sürecini bütün provokelere rağmen sürdüreceğiz. Herkesten çok biz barış sürecine katkı sunuyoruz. Tansu Çiller nasıl gittiyse bu hükümette öyle gidecektir” dedi.
Daha sonra sahne alan Fakiye Teyran Kültür ve Sanat Merkezi sanatçıları bir birinden güzel şarkılar seslendirdiler. Kutlamalara katılanlar kol kola girerek canlı müzik eşliğinde halay çektiler. Kutlamalar nedeniyle de şehrin değişik caddelerinde zırhlı araçlar eşliğinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.