TRABZON (AA) - Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca, Trabzonspor ile Gaziantepspor arasında 2-2'lik skorla biten maç sonrası hakem ve yardımcılarının alıkonulup stattan çıkmalarına izin verilmediği iddialarına ilişkin, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan inceleme başlatıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Başsavcılık, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda, bordo-mavililer ile Gaziantepspor arasında 2-2 berabere biten karşılaşmanın ardından maçın hakemi Çağatay Şahan ve yardımcılarının alıkonulup stattan çıkmalarına izin verilmediği iddialarına ilişkin haberler ve Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) açıklamalarını dikkate alarak, konuya ilişkin "resen" inceleme yapmaya karar verdi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun konuyla ilgili basına yaptığı öne sürülen açıklamaları da takip eden Başsavcılık, söz konusu olayda suç unsuru oluşup oluşmadığını belirlemek, suç işlendiğinin tespiti halinde sorumlular hakkında soruşturma açmak amacıyla "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan inceleme başlattı.

Başsavcılık, bu çerçevede TFF ve Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne yazı göndererek, olayla ilgili bilgi ve belgeleri istedi. Aynı kapsamda, İl Emniyet Müdürlüğünden konuya ilişkin kamera kayıtları da talep edildi.

Başsavcılık yetkilileri, olayla ilgili şu ana kadar suç duyurusunda bulunulmadığını, ihbar da gelmediğini belirterek, ilgili kurumlardan gönderilecek bilgi ve belgelere göre suç oluştuğu kanaatine varılması halinde sorumlular hakkında soruşturma açılabileceğini ancak şu an itibarıyla herhangi bir soruşturma açmadıklarını ifade etti.