Aydın Milletvekili Aday Adayı Hakan Çağlar Erürker Nazilli Muhtarlarıyla bir araya geldi. Yoğun ilgi gösterilen akşam yemeği samimi bir ortamda geçerken, katılan muhtarlar Hakan Çağlar Erürker’e başarı dileklerinde bulunarak, seçim sürecinde göstermiş olduğu duruştan ötürü kendisini tebrik ettiler.
“DEMOKRASİ TARİHİMİZİN EN ASLİ UNSURU MUHTARLIK KURUMUDUR”
Hakan Çağlar Erürker, Muhtarlık seçimlerinin coğrafyamızda gerçekleştirilen ilk seçimler olduğunu ve 180 seneyi aşkın bir tarihi olduğuna dikkat çekerken; “Demokrasi önce ailede, mahallede başlar. Vatandaşla en yakın ilişkide olan, onların sıkıntısını, taleplerini en iyi bilen kişiler muhtarlarımız olduğundan; Türkiye devlet yönetiminin temel taşlarından birisi ve demokrasi tarihimizin en asli unsuru muhtarlık kurumudur. AK Parti ve hükümetimiz, yıllardır gerçekleştirdiği hizmetlerin vatandaşa ulaşabilmesi noktasında muhtarların ne kadar önemli bir göreve sahip olduğunun farkındadır. Bizim anlayışımıza göre muhtarlar seçimle yönetime gelmiş olmaları itibarıyla belediye başkanlarından ve milletvekillerinden farksızlardır.” dedi.
AK Parti yönetim anlayışı ya da demokraside halkın iradesi ve seçimle yönetime gelen kişileri tahkir edenlere yer olmadığını söyleyen Hakan Çağlar Erürker, Bu bağlamda AK Parti’nin hikayesinin biraz da muhtarlarla aynı olduğuna vurgu yaparak: “Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı zamanında Siirt’te okuduğu bir şiirden ötürü haksızca yargılanarak siyaset yapması yasaklandı. Hatırlayın o zamanlar Sayın Cumhurbaşkanımız için ‘Artık Muhtar bile olamaz’ manşetleri atılmıştı. AK Parti düsturunda ve demokraside yeri olmayan bu talihsiz cümle sizleri de tahkir eden bir anlayıştı aslında. Allah her zaman doğrunun yanındadır, halkımız da doğrunun yanında olduğundan, Sayın Recep Tayyip Erdoğan önce Başbakan, daha sonra da halkın iradesiyle seçilen ilk Cumhurbaşkanımız oldu.” diye konuştu.
Ayrıca Hakan Çağlar Erürker, bu bilinçle; görev verilmesi ve halkın göreve layık görmesi durumunda muhtarların yaşadığı sorunların çözüme ulaştırılması konusunda bir hemşerileri, bir kardeşleri olarak takipçi olacağını da dile getirdi.