SAMSUN'DA CİDDİ SORUNLARA YOL AÇMIŞTI 

Türkiye'ye Gürcistan üzerinden giren ve yılda 300 kat çoğalması nedeniyle büyük bir istilacı olarak tanımlanan tür, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon illerimizde ciddi bir soruna neden olmuştu.  Çiftçilik yapan vatandaşlar, aşırı şekilde çoğalan bu türe karşı kendi ürünlerini korumak konusunda ciddi bir sorun yaşamışlardı. 

AYDIN İÇİN DE UYARI YAPILDI

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaptığı paylaşımla üreticileri zararlıya karşı uyardı. Gürcistan üzerinden Türkiye’ye giren, Karadeniz başta olmak üzere birçok bölgede görülen kahverengi kokarca böceği, ürün verimliliğe büyük zarar veriyor.

TARIMSAL ÜRETİMİN DÜŞMESİNE NEDEN OLUYOR 

Meyve ve sebzelerin yanı sıra ağaçlara da zarar verip, tarımsal üretimin düşmesine neden olan istilacı türlerden kahverengi kokarca böceğine karşı zirai ve kimyasal mücadeleye devam edilirken, farkındalık oluşturmak hedefiyle paylaşım yapan Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticileri kahverengi kokarcaya karşı uyardı. 

"DİKKAT" DİYEREK UYARDI 

Samsun'da iki asırlık değirmen teknolojiye rağmen ayakta Samsun'da iki asırlık değirmen teknolojiye rağmen ayakta

Konu ile ilgili Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden “Kahverengi kokarcaya dikkat” başlığıyla yapılan paylaşımda “Ülkemizdeki istilacı türlerden biri olan kahverengi kokarca, fındık, elma, armut, şeftali, Trabzon hurması, turunçgil, mısır, biber, fasulye, domates gibi birçok bitkide beslenmekte ve ciddi zararlara neden olmaktadır” ifadeleri yer aldı.