AK Parti Ortahisar ilçesi Aydınlıkevler mahalle toplantısında konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Ben burada söz veriyorum ki nerede görevlendirilirsem hiç uyumadan 7 Haziran’ı karşılayacağım” dedi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, 7 Haziran genel seçim süreci ile ilgili olarak partililerini bilgilendirirken yapılan çalışmalar ve bundan sonra izlenecek olan yol haritası hakkında teşkilat mensuplarını bilgilendirdi.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de konuşmasında 7 Haziran genel seçimlerinin Türkiye için önemine dikkat çekerken AK Parti’nin bu seçimde 400 milletvekili çıkarması gerektiğini kaydetti. Genç, “Bu seçim sadece ülkemiz için değil, bölgemiz ve tüm dünyanın mazlumları için büyük önem teşkil etmektedir. Tüm teşkilat mensuplarımızın çalmadık kapı, girilmedik ev bırakmayarak gereğini yapacağına ve seçim akşamı partimizin bir büyük zafer daha yaşayacağına olan inancım tamdır” diye konuştu.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da konuşmasında seçim süreciyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. “Bu salonu bu şekilde doldurmuş olmamız 7 Haziran sonuçlarının ne şekilde ortaya çıkacağının göstergesidir” diyerek parti mensuplarına teşekkür eden Başkan Gümrükçüoğlu, konuşmasında son dönemde gerçekleştirdiği yurt dışı ziyaretleri hakkında partililerini bilgilendirdi.
DÜNYA ÜLKELERİ TÜRKİYE’Yİ KONUŞUYOR
“Seçim kampanyası artık başlamıştır” diyerek konuşmasına devam eden Gümrükçüoğlu “Bizler İçişleri Bakanlığımızın vazifelendirmesiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile ABD’de BM Genel Kurul toplantısına katıldık. Orada en çok ilgimizi çeken şuydu: Diğer ülkelerin temsilcileri yükselen dünya yıldızlarından bahsettiler. Çin’den, Brezilya’dan bahsettiler ve onların önünde Türkiye’den bahsettiler. 2002’den beri sizlerin omuzlarında yükselen Türkiye’den, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yükselen Türkiye’den, 2 bin 500 dolar gayri safi milli hâsıladan 10 bin dolar gayri safi milli hasılaya yükselen Türkiye’den bahsettiler. İşte bu yükseliş Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve onun dava arkadaşlarının ve sizlerin başarısıdır” ifadelerini kullandı.
GURBETÇİLERİMİZ SEÇİME HAZIRLANIYOR
Genel Merkez’in talimatı ile Almanya’ya gittiğini de belirten Gümrükçüoğlu “Bize verilen vazife şuydu: Yurt dışında bugüne kadar yapılanları görevlendirildiğin bölgedeki insanlarımızla paylaşacaksın, gurbetteki vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyeceksin ve 7 Haziran seçimlerinin önemini anlatacaksın. Orada 48 saat bulundum, bu 48 saatte 3 saat uyuyarak farklı illerde 15 ayrı toplantı yaptık. Artık Almanya’da ayağa kalkmış durumda. Hepsinin sizlere selam, saygı ve muhabbetlerini iletiyorum. Orada Mart ayının 21’ine kadar konsolosluk kayıtlarını yenilemeleri, konsolosluklardan randevu almak zorunluluğunun olmadığını, eğer Türkiye’de iseler giriş kapılarında oy kullanabileceklerini ve oradaki oy verme süresinin 8-28 Mayıs arasında olduğunu burada da söylüyorum ki sizlerde gurbetteki akrabalarınıza iletesiniz. Bu arada gurbetteki vatandaşlarımızın sorunlarıyla Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın bir zat ilgilendiğini ve nelerin çözüldüğünü paylaştık. Almanya’da 3 milyon nüfusa ulaşan vatandaşlarımızın ayağa kalktığını ve seçime çok iyi şekilde hazırlandığını gördüm” diye konuştu.
ÇALIŞMALARIMIZI HALKA İYİ ANLATALIM
Gümrükçüoğlu konuşmasında teşkilat mensuplarına yapılan çalışmaların halka en iyi şekilde anlatılması için uyarılarda bulundu. “Trabzon’u nereden nereye götürdüğümüzü halkımızla sizler paylaşacaksınız” diyen Gümrükçüoğlu, “Uğurlu-Karşıyaka yolu var mıydı? Yapılıyor? Erdoğdu yolu var mıydı? Yapılıyor. Kanuni Bulvarı 1 katrilyonluk yatırım olarak yapılıyor mu? Yapılıyor. Trabzon’a bir Trabzon daha katacak olan, Türkiye’de ilk kez uygulanan tünel içi kavşaklarıyla bu işlerin nasıl yürütüldüğünü halkımıza sizler anlatacaksınız. Trabzon’da şu ana kadar kentsel dönüşümlerde 1,5 katrilyon yatırım yapıldı. Dersliklerin nerelere geldiğini, hangi yatırımlara devam edildiğini, 2009’da 1970 model tabutluk gibi otobüslerle bu şehirde ulaşımı yapılırken bugün 85 tane klimalı sıfır otobüsle halka hizmet edildiğini, kimin halkın hizmetkarı olduğunu ve o hizmetkarlıktan şeref duyduğunu vatandaşlarımızla en güzel şekilde paylaşacaksınız” şeklinde konuştu.
HAİNLERİN İHANETİNİ GÖRDÜK VE YAŞADIK
Konuşmasında 7 Haziran seçimlerinin önemine değinen Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Kayıtlarda Pensilvanya’dakine ‘hükümeti yıkıyoruz, güneyde dostumuzda bizi aynı şekilde destekliyor, devam edin’ diyenin kast ettiği güneydeki dostları kimdi? İsrail. Ülkenin nasıl bir ihanetle karşı karşıya olduğunu yaşadığımız bir dönem geçti. Bir hareket düşünün ki, o hareketin kendi ülkesinin dışişleri bakanını, kendi çalışma ofisinde devletin görevlileri ile birlikte Türkiye’nin durumunu, yürüteceği stratejileri konuşulurken kendi içimizden polis üniforması giydirdiğimiz, iradelerini kaybetmiş ve uşak haline gelmiş hainlerle dinleyen ve tüm dünyadaki gizli servislere servis etmesini yaşadık. İnsanı yardım götüren tırlarımızın durdurulmasını bu ülke yaşadı ve o TIR’ların terör örgütlerine silah götürdüğü yalanını ve iftirasını dünyaya yaydılar. İşte bu ihanetin bu ülkeyi çökertmesinin önüne geçmek için gerekli cevabın verileceği seçim bu seçimdir. Onun için bütün bu ülkemizi çökertme girişimlerine karşı, hiç rastlanmamış bir ihanet ve ülkemizin kendi içinden hançerlenmesine karşı birlik ve beraberliğimizi sağlayacak olan genel seçim budur. Her zaman siz değerli arkadaşlarımıza ‘bu seçim çok önemli’ dedik ama evet bu 7 Haziran seçimi bu anlattıklarımızla geleceğimizin istiklalimizin seçimidir. Ben burada söz veriyorum ki nerede görevlendirilirsem hiç uyumadan 7 Haziran’ı karşılayacağım. Bizim imkânlarımız az veya çok ne kadar olursa başta il başkanımızın ve teşkilat mensuplarımızın emrindedir. Ama bu silsileye, bu otoriteye herkesin destek vermesini istiyoruz. Çok kıymet verdiğimiz iki unsurumuz var. Birisi hanım kollarımız, birisi gençlik kollarımız. Disiplinle faaliyetlerini yürütecekler. Yapılan görev bölümlerinde mahalle başkanlarımız sandıklara kendi oluşturulacak kurularıyla sahip çıkarken hangi seçmene kimin tesirli olacağını tespit edip her birini ziyaret edip, isteklerini dertlerini dinleyip, iyi diyalogla ülkenin geleceği için desteklerini temin etmek için mücadele edecekler. İnanıyorum ki Allah bizim yanımızdadır. İnanıyorum ki Allah (c.c.) hepimizin yardımcısı olacaktır. Allah bize güç sağlık verirse o zamana kadar uyumayacağız. Biz size güveniyoruz. Bu 7 Haziran seçimi ülkemizin istiklalinin seçimidir.”