CHP Samsun Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Av. Gülay Deveci, "Türkiye’deki her yurttaş için, gençler için, çocuklar için, yaşlılar için her canlı için aynı özenle çalışacağım, onların hayatlarını daha mutlu şekilde sürdürebilmeleri için politikalar üreteceğim. Sürdürülebilir bir doğa için çalışacağım" dedi.

HERKES İÇİN ÖZENLE ÇALIŞACAĞIM

CHP Samsun İl Başkanlığı'nda yoğun katılımla gerçekleştirilen programda aday adaylığını açıklayan Deveci, "Türkiye’de kadınlar siyasi katılım konusunda da erkeklere göre oldukça geridedir. Siyasetin değişmesi, daha demokrat ve daha eşit siyaset için, kadınlar temsil ve karar mekanizmalarında sayıca fazlalaşmalıdırlar. TBMM’de, siyasette kadınların önüne çıkan engellerin kaldırılması için yılmadan ve korkmadan, var gücümle çalışacağım. Milletvekili olduktan sonra, bir sonraki   seçimlerde benden daha genç, daha üretken, daha donanımlı bir kadının da Samsun’dan milletvekili seçilmesi için en büyük çabayı yine ben sarfedeceğim. Elbette sadece kadınlar için siyaset yapmayacağım. Türkiye’deki her yurttaş için, gençler için, çocuklar için, yaşlılar için her canlı için aynı özenle çalışacağım, onların hayatlarını daha mutlu şekilde sürdürebilmeleri için politikalar üreteceğim" diye konuştu.

REKABET GÜCÜNÜ ARTIRACAĞIZ

Samsun için de büyük hayalleri olduğunu dile getiren Gülay Deveci şunları söyledi:

"Samsun sahip olduğu verimli ovaları ile bir tarım merkezi olarak bilinir ama ne ölçüde gelişmiş bir kent tartışılır. Çünkü önemli engelleri var. Samsun’daki en önemli sorunlardan biri tarım ve sanayi sektörleri arasında bağlantı olmamasıdır. Tarımda sulama-teknoloji ve organizasyon yetersizliğinden dolayı, Samsun’un tarım kapasitesi etkili şekilde kullanılamamaktadır. Samsun’da herkesin bildiği üzere ulaşımda da engeller mevcut. Demiryolu taşımacılığı eksik, Hava yolu taşımacılığı yetersizdir. Samsun’da takımda eğitim ve teknoloji faaliyetleri de hedeflenen ölçüde değildir. Samsun’da iletişim altyapısı, yenilikçi tarım teknolojileri ve endüstrileri, yüksek katma değer üreten sanayi, finans sektörü, bölgesel ticaret hizmetleri ve lojistik sektörünü geliştirerek ilimizin rekabet gücünü artıracağız. Hak ettiğimiz düzeni yeniden kuracağız, üreten, zenginleşen, güçlü ekonomisi olan bir Türkiye yaratacağız ve birleşe birleşe kazanacağız."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.