Ünlü zincir markette bir skandal daha! Ünlü zincir markette bir skandal daha!

Altın piyasasında hareketlilik devam ederken alım satım yapacak vatandaşlar için tavsiyelerde uzmanlardan geliyor. Altın bozdururken para kaybetmek istemeyen vatandaşlara önemli açıklamalarda bulunan kuyumcular, yatırım için o ürünü tavsiye etti.

DAHA ÇOK KAR ETTİRİYOR

Piyasalarda pek çok farklı yatırım aracı bulunurken birçok kişinin tercihi altından yana oluyor. Daha çok kar ettiren yatırım aracı olarak görülen altın fiyatları da artmaya devam ediyor. Devir altın devri diyen kuyumcular ise tavsiyelerini vatandaşlarla paylaşıyor. Vatandaşlar gram, çeyrek altın gibi ürünleri tercih ederken kuyumcularda bu kez “ kesme altın” tavsiyesinde bulundu. 10.000 TL'lik, 5000 TL'lik isteyen kişilere de 1000 TL'lik kesip şeker tartar gibi tartılan altınları sattıklarını belirten kuyumcular, burma bilezik, çeyrek altın, yarım altın veya Cumhuriyet altınına rağbetin azaldığını belirtti. Şimdilerde teneke makası ile plaka altının kesilerek satıldığını belirten kuyumcular daha çok kar elde edildiğinin altını çizdi.

HER KESEYE UYGUN

Birçok kişinin bilmediği 24 ayar saf altın son yıllarda en çok satışı yapılan ürün olarak görülmektedir. Altın yatırımcısını en az zararı uğratabilecek yatırım aracı olarak kaydedilen kesme altın için yorum yapan kuyumcular, “Bakın şu küçücük parça 3052 lira geldi. Bu parça da 3.98 gram geldi. 1850 lira şu an gramı bu da 7363 TL tuttu. Müşteriler diyor ki, ‘Çöpte bulsak almayız.’ Ben diyorum ki, ‘Alın bana getirin…’” dedi.

Teneke altın ve paketli altın arasında 100 gram da 500 TL'lik bir fark ortaya çıktığını belirten kuyumcular, kesme altının her keseye uygun bir altın olduğunun altını çizdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.