Altın piyasasında önemli bir değişiklik yaşanıyor. Artık gram altınlar, özel ambalaj ve etiketleme ile satışa sunulacak.

Bu yeni düzenleme, sahte altın satışlarını engellemeyi ve altın alım-satım işlemlerinde güveni artırmayı hedefliyor.

Her gram altın, üretici bilgileri, üretim tarihi, üretim yeri, saflık derecesi, ağırlık ve benzersiz bir seri numarası içeren bir etiketle donatılacak.

Bu yenilikçi sistem özellikle gram altınlar için tasarlanmış bir takip mekanizması sunuyor. Bu yeni uygulama, bir gram ve üstündeki altın ürünleri için geçerli olacak.

Elektrik aboneliğinde yeni dönem! Bütün sayaçlar tek tek sökülecek Elektrik aboneliğinde yeni dönem! Bütün sayaçlar tek tek sökülecek

Bülent Yılmaz yaptığı açıklamada, "Üreticisi, üretim tarihi, üretim yeri, saflık ayarı, ağırlığı, seri numarası ve benzeri bilgilerin Darphane tarafından verilen benzersiz kod ile her bir ürüne işlendiği ve bu kodla Darphane tarafından kayıt altına alındığı bir sistemdir." ifadelerini kullandı.

GRAM ALTINDA SERTİFİKA VE AMBALAJ DÖNEMİ

Yeni sistemin devreye girmesiyle birlikte, bütün gram altınlar sertifika ve ambalaj içinde satılacak. Her gram altın, üzerinde özel bir kod barındıracak, bu da alıcılara ekstra güvenlik sağlayacak.

Yılmaz yeni sistemin sadece altın için değil, diğer kıymetli madenler için de geçerli olacağını belirtti.

Altın, gümüş, platin ve paladyum gibi madenler, bir gram ve üzeri miktarlarda üretilirse bunlar da Darphane tarafından belirlenen standartlara uygun ambalajlarda satılacak. Bu standart, piyasada daha fazla güven ve şeffaflık sağlamayı amaçlıyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.