Abdurrahman Yıldırım'ın değerlendirmesine göre, altın 2024'te yatırımcısına kazandırmaya devam edecek. Doların değer kaybedeceğini ifade eden Yıldırım, küçük yatırımcılara altın yatırımını düşünmeleri konusunda olumlu bir tavsiye veriyor.

PEKİ DOLAR KURUNA NE OLACAK?

Medyatava'nın aktardığı habere göre 2024'ün ortalarında her iki kıtada da faiz indirimlerinin başlayabileceğini söyleyen Abdurrahman Yıldırım, Youtube'da yayın yapan 'Nasıl Bir Ekonomi' kanalında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Altın fiyatları ne oldu? 3 Mayıs Cuma çeyrek, tam, gram altın güncel fiyat listesi Altın fiyatları ne oldu? 3 Mayıs Cuma çeyrek, tam, gram altın güncel fiyat listesi

Faiz indirimlerine bağlı olarak Dolar'ın değer kaybedeceğini belirten Yıldırım geçtiğimiz yıl 103 düzeyinde olan dolar endeksi ortalaması bu yıl muhtemelen 102 dolar 101 dolar gibi ortalama bir değer alacağını belirtti. 

Yılın genelinde ise doların değer kaybetme nedeninin ise Dolar faizlerindeki yaşanacak düşüş ile ilgili olduğunu belirten Yıldırım "Beklenen faiz düşüşü şimdiden 5 kez 25 baz puan şeklinde. Faizi düşen paranın değeri düşmesi gayet normal. Aynı şey Euro'da da olacak" diye konuştu.

ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

2024'te faizlerin düşmesine paralel olarak Dolar'ında düşük seyredeceğini belirten Abdurrahman Yıldırım, Değer kaybeden Dolar'ın tersine hareket eden altının değer kazanmaya devam edeceğini söyledi. 

'Altının en büyük rakibi Amerikan hazine faizleri' diyen Yıldırım hem parasal gevşemeye gidileceği için hem enflasyonla mücadele biteceği için altının önünün açılacağını ve yatırım yapılabileceğini diye getirdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.