Gram altın dün 1800 liranın altını test etti. Altın piyasasında yaşanan dalgalı hareket yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Peki altın fiyatlarında yön ne olacak? Milliyet'in haberine göre ekonomistler ne diyor? İşte detaylar...

Ata Yatırım Portföy Yönetim Direktörü Samet Zağlı şu ifadeleri kullandı:

"İçinde bulunduğumuz konjonktürde altın fiyatlarını, hareketlerini belirleyen en önemli iki faktör jeopolitik riskler ve Amerikan Merkez Bankası'nın atacağı para politikası adımları olarak rahatlıkla söyleyebiliriz. Ekim ayında Ortadoğu'daki savaş tehdidiyle birlikte artan jeopolitik riskler ve faiz endişesinin etkisiyle altın fiyatlarında oldukça sert yukarı hareketler gördük.

Altın bu haftaya zayıf bir seyirle başladı. Bunda en önemli etken, hafta başında FED yetkililerinden gelen şahin mesajlar oldu. FED yetkilileri, enflasyonun %2 seviyelerine düşürmek amacıyla gerekirse fazla adım atılabileceği anlamına gelen açıklamalar yaptı. Piyasada da artık faiz ve altın bitti havası biraz dağılmaya başladı. Bir diğer etken de yine jeopolitik risk tarafındaki ortamı rahatlatacak insani yardıma izin verilmesi amacıyla taktiksel ateşkes olabilir acıkması oldu.

ALTIN FİYATLARI İÇİN ÇARPICI TAHMİN! 

Yılsonu altın fiyat hedefi olarak ons 2 bin dolar, gram TL'de ise 1950 TL diye düşünüyorum. Jeopolitik risklerin de etkisiyle Borsanın yakın gelecekte global testlerdeki gelişmeleri yakında takip edeceğini düşünüyorum, inişli – çıkışlı birkaç hafta bekliyorum. Geçmişte 8500 seviyelerinin Aralık ayının ortaları ya da sonunda yeniden ulaşabileceğini öngörüyorum.

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Altında kar satışlarını görsek de hala yükseliş potansiyelini koruduğunu düşünüyoruz. Kar satışlarında jeopolitik risklerin etkisini yitirmesi ve ABD tahvil getirilerinde kritik %5,00 seviyesinin altına geri çekilmesi ön plana çıkıyor. Tekniksel bazda kısa vadede ons altında 1964$ ve gram altında 1800 TL üzerinde kalıcılık sağlanması halinde altında yükselişin devam edeceği görüşündeyiz.

ONS VE GRAM ALTIN İÇİN YIL SONU TAHMİNİ 

Altında, Fed’e yönelik olası faiz indirimi beklentisi ve jeopolitik risklerin varlığı ile 2000$ seviyelerine yaklaşacağını ve buna ek olarak gram altın fiyatlanmasında etkili olan dolar kurunda yükseliş beklentisiyle gram altında 2000 TL’nin görülebileceğini düşünüyoruz.

BORSADA SERT DÜZELTMELER SONA MI ERDİ? 

Son haftalarda jeopolitik risklerin fiyatlara yansımasıyla Borsa İstanbul’da sert geri çekilmeleri takip etmiştik. Son günlerde Borsa İstanbul’da gördüğümüz yükseliş hareketi pozitif algılansa da hacimler ve para girişlerinin sınırlı olduğunu görmekteyiz. Seviyeler bazında endeksi tanımlamak istersek, 7400 önemli destek seviyesi, 7400-7700 aralığını volatilitenin yüksek olduğu ama yönün belli olmadığı bölge olarak tanımlayabiliriz. 

7700 pozitif algının başladığı seviye olarak ön plana çıkıyor. 7900-8100 aralığını yükselişlerin belirginleştiği ve 8100 direncinin aşılması da halinde ise yükselişlerin ivme kazanacağını düşünüyoruz.

Sınıf öğretmenliği atama başvuru şartları neler 2024? Sınıf öğretmenliği atama başvuru şartları neler 2024?

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.