Mutlu YUCA/ BOLU, () - BOLU'nun doğa harikalarından Gölcük Tabiat Parkı'ndaki araç yoğunluğu, Karacasu Beldesi'nden itibaren kurulacak 3 kilometrelik teleferik hattı ile önlenecek. Bolu Belediye Başkanı AK Partili Alaaddin Yılmaz, Karacasu'da araçlarını park edecek ziyaretçilerin ulaşımının teleferik ile sağlanacağını, böylece tabiat parkındaki araç kirliliğine son vereceklerini söyledi.
Bolu Belediyesi, çam ormanlarının arasında saklı Gölcük Tabiat Parkı'na ulaşımın teleferik hattı ile sağlanması için çalışma başlattı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yap-işlet-devret modeliyle yapmayı planladıkları teleferik hattının proje ihalesiyle ilgili süreci başlattıklarını kaydetti. Başkan Yılmaz, Karacasu ile Gölcük arasında kurulacak 3 kilometrelik teleferik hattının yapım ihalesini ise yıl sonunda yapmak istediklerini söyledi. Ziyaretçilerin, araçlarını Karacasu'ya park edip çam ormanlarının üzerinde kurulacak teleferik hattı ile Gölcük'e gideceğini belirten Başkan Yılmaz, projenin 35 milyon liraya mal olacağını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Gölcük, 'tabiatın kalbi' olarak adlandırdığımız Bolu'nun kalbi bir yer. Çevre ve Orman Bakanlığı ile görüşmelerde olumlu bir noktaya geldik. Şu an proje yapım çalışmasını ihale ettik. Artık yer ve teleferiğin nereden çıkacağı belli. Projede son aşamaya gelindi ve bundan sonra yapım aşamasına geçilecek. Asıl amaç Gölcük'teki araç yoğunluğunu kaldırmak. Ziyaretçiler Karacasu'da araçlarını bırakacak ve teleferikle Gölcük'e çıkacaklar. Araç yoğunluğundan ziyade orası insanların rahatlıkla dolaşabileceği bir alan haline gelecek. Yap-işlet-devrek modeliyle yapamazsak kendimiz yapacağız."
Başkan Yılmaz, daha sonraki süreçte teleferik hattını Aladağ ve Kartalkaya'ya kadar uzatmayı hedeflediklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI