Meteoroloji'den Samsun'a sarı kodlu uyarı geldi! Samsun'da sel alarmı Meteoroloji'den Samsun'a sarı kodlu uyarı geldi! Samsun'da sel alarmı

Gelecek Partisi İlkadım Belediye Başkan Adayı Yaşar Güngör, ilçeye verilen vaatlerin yerine getirilmediğini belirterek, "Kaldırım yapmakla, çöp toplamakla belediyecilik olmaz" diyerek eleştirilerde bulundu. 

"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM"

Güngör, Kanal S ekranlarında Sevtap Sağlam'ın sunduğu Günaydın Samsun programının konuğu oldu. İlkadım'da yıllardır değişiklik olmadığını gördüğü için yola çıktığını belirterek, "İlkadım halkının gerçek bir belediyeciliğe ihtiyacı var. İlkadım halkı kaderi terk edilmiş. İlkadım'daki gençler Atakum'a göç ediyor. Hastanebaşı mahallemizde doğalgaz yok. Bu, acı bir gerçek. 20 yıl öncesinde de kentsel dönüşüm gelecek denildi, hala aynı vaatler devam ediyor. Belediye başkanı olduğumda muhtarlarlarımızla, vatandaşlarımızla, büyükşehir belediye başkanımızla birlikte hareket ederek, bakanlıkla gerekli temasları sağlayarak bu konunun takipçisi olacağıma söz veriyorum. İlk mesaim bu konu üzerine olacak" dedi.

"MUHTARLAR BAŞKANLARLA GÖRÜŞEMİYOR"

Vatandaşların mevcut yönetimden şikayetçi olduğunu kaydeden Güngör şunları söyledi: "Vatandaşlarımızla görüştüğümüzde 'Tepeden yönetilmekten, halkla belediye başkanının kopuk olmasından bıktık' diyorlar. Kaldırım yapmakla, çöp toplamakla belediyecilik olmaz. Belediye başkanı halka dokunmalı. Gençlerimiz işsizlikten ilçemizi terk ediyorlar. Bugüne kadar İlkadım'da istihdam konusunda bir çalışma yapan belediye başkanı görmedim.  Bayan kardeşlerimizin istihdam edileceği tekstil kent kuracağımıza dair projemizi açıkladıktan sonra çalındığını gördük. Bugüne kadar neredeydiniz sayın başkan? Benim projemizden sonra mı aklınıza geldi? Tekstil kent projemizle birlikte çalışacak bayan arkadaşlarımızın çocuklarını bırakacak bir kreş olması lazım. Her mallemize bir kreş yaptıracağız. İlkadım'ın 61'inden 11'i köy statüsünde mahallemiz var. Oradaki üreticilerimize de desteklerimiz olacak. Her ay düzenli olarak muhtarlarımızla toplantı yapıp sorunları dinleyeceğiz. Mahallelerimize hizmetleri muhtarlarımız aracılığıyla götüreceğiz. Şu anda muhtarlarla belediye başkanlarımız kopuk vaziyette. Muhtarlarımız başkanlarla görüşemez hala gelmiş." 

Nejla Kaya

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.