Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 2004 yılında kurduğu Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı, meyvelerini veriyor.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yeniden göreve gelmesi ile birlikte ata sporuna yeni pehlivanlar kazandırmak için güreş takımını tekrar aktif hale getirildi. Takımın başına Başpehlivan Mustafa Kemal Karaboğa getirilirken, Başkan Türel, Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz’ü de transfer ederek, takımın gücüne güç kattı.
Bünyesinde bir çok şampiyon genç güreşçiyi barındıran Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı, 2015 güreş sezonuna iyi gibi bir giriş yapmak için antrenmanlarına devam ediyor. Güçlü bir motivasyonla hazırlanan güreşçiler, minderde ve er meydanında fırtına gibi esmeye hazırlanıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Güreş Koordinatörü olan Mustafa Kemal Karaboğa,“2004 yılında Başkanımız Menderes Türel’in kurduğu takım şu an 10 yaşında. O dönemde güreşe başlayan çocuklarımız, şimdi genç sporcular olarak minderin tozunu attırıyor. Dünyada, Avrupa’da ve olimpiyatlarda derece alıyorlar. Seçimlerin ardından Başkanımızın talimatıyla güreş takımımızı tekrar bir araya getirdik. Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz yuvasına geri döndü. Gençler Dünya 2’incisi ve Avrupa 3’üncüsü Yusuf Can Zeybek, Gençler Avrupa 3’üncüsü Nazmi Şahin ve Orhan Altın, Yıldızlar Avrupa 3’üncüsü Cihan Urhan, Gençlik Yaz Olimpiyat Oyunları 2’ncisi Tuğba Kılıç ve Uluslararası Cumhuriyet Kupası Gençler Güreş Turnuvası 2’ncisi Cengiz Han Şimşek ve Hakkı Aygün güreşçilerimiz arasında. Toplam 62 güreşçimizle sezona çok iyi hazırlanıyoruz” dedi.
2015 yılında hem minderde hem Kırkpınar’da hem de uluslararası turnuvalarda Antalya halkına güreşin her kulvarında şampiyon olarak birincilikler armağan edeceklerini belirten Karaboğa, “Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah 2015 yılında Altın Kemeri Antalya’ya getireceğiz” diye konuştu.