2024 yerel seçimlerinde büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecek. Yüksek Seçim Kurulu kararına göre mahalli idareler seçimi 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak. Yerel seçimler yaklaşırken vatandaşlar Samsun'da görev yapmış başkanların isimlerini araştırıyor. Detaylar haberimizde...

Samsun Şehir Hastanesi ne zaman hizmete girecek? İşte sağlık yatırımlarındaki son durum Samsun Şehir Hastanesi ne zaman hizmete girecek? İşte sağlık yatırımlarındaki son durum

SAMSUN'UN İLK BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR?

1869'da Samsun Şehremaneti adıyla kurulan, cumhuriyetin ilanından sonra adı Samsun Belediyesi olan ve 1993'te büyükşehir statüsü kazanan Samsun Büyükşehir Belediyesinde görev yapan belediye ilk başkanı atanan Emrullah Efendi'dir.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DÖNEMİNDE GÖREV YAPAN İLK BAŞKAN

Türkiye Cumhuriyeti döneminde görev yapan ilk başkanı ise Şefik Avni Özüdoğru'dur. Başkanlar 1930 Türkiye yerel seçimlerine dek atanarak bu göreve gelmekteydi.

SAMSUN'DA SEÇİMLE GÖREV YAPAN İLK BAŞKAN

Seçimle başkan olan ilk kişi 1930 yerel seçimlerinde Serbest Cumhuriyet Fırkası'ndan aday olan Boşnakzade Ahmet Resai Bey'dir. 1930'dan bu yana yalnızca 27 Mayıs Darbesi ve 12 Eylül Darbesi dönemlerinde askerî başkanlar atanarak görev başına gelmişlerdir. Bu iki dönem haricinde başkanlar seçimle başa gelmişlerdir.

SAMSUN'DA EN UZUN GÖREV YAPAN BELEDİYE BAŞKANI

Yusuf Ziya Yılmaz, 19 yıl, 8 gün belediye başkanlığı görevinde bulunarak en uzun görev yapmış belediye başkanıdır.

SAMSUN'DA GÖREV YAPAN BELEDİYE BAŞKANLARI LİSTESİ

OSMANLI DÖNEMİ 

CUMHURİYET DÖNEMİ - GÜNÜMÜZ

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.