Çengelköy Gazileri, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaralı olarak kaldırıldıkları hastaneye aynı gün, aynı saate nöbete geldiler.

15 Temmuz Darbe girişiminde, darbecilerin ölüm saçtığı semtlerden biri Çengelköy’dü. İhanet kalkışmasının olduğu o gece yaklaşık 70’e yakın yaralının getirildiği Medivia Hospital acil önünde; aynı gün, aynı saate aziz şehitlerimizi anmak için şehit aileleri, gaziler ve tüm personelle birlik, beraberlik ruhunu şahlandırmak için buluştular.

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Meclis Başkanı Esat Kalay, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır ve MHP İlçe Başkanı Hakan Aslan da programa katılan isimler arasındaydı.

Medivia Hospital Yönetim Kurulu Ali Erilli, “15 Temmuz milletimizin dönüm noktalarından biridir. Halkın iradesine karşı yapılması planlanan bu darbe girişimi topsuz, tüfeksiz, silahsız olan bu milletin engeline takılmıştır. Geçmişini unutan nesiller ülkelerini geleceğe taşıyamazlar. Medivia Hospital olarak biz bu geceyi hafızalara nakşetmek ve gelecek nesillere aktarabilmek adına toplandık. Şu an burada bizimle birlikte olan Gazilerimizle geçen sene aynı gün, aynı saatte yine birlikteydik. Şartlar farklıydı fakat temennimiz birdi. Birlik ve beraberlik içinde bir Türkiye. Ben bu vesileyle, canlarını bu vatana feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de sağlık ve sıhhat içerisinde uzun ömürler temenni ediyorum. Allah bu millete 15 Temmuz benzeri günleri bir daha yaşatmasın" dedi.

Çengelköy Muhtarı Gazi Can Cumurcu, “Medivia Hastanesine yaralı olarak getirilen ilk hasta benim. Benden sonra sanırım 70’den fazla yaralı getirildi. Şu anda diğer Gazi arkadaşlarımızla birlikte yaralı olarak taşındığımız Medivia Hastanesinin Acil Servisi önünde dimdik ayakta duruyoruz. Bizi yıkamadılar, yıkamayacaklar” dedi.

Gazilere ve o gece hizmet veren Medivia Hospital personeline çiçeklerini takdim eden Üsküdar Kaymakam Mustafa Güler ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de 15 Temmuz şehitlerine rahmet dilerken, katılım gösteren tüm halka teşekkürlerini ilettiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Üsküdar Müftüsünün duası ile sona erdi.