Murat DELİKLİTAŞ - Özgür EREN / İSTANBUL () - Beyoğlu’nda, Yöre Dernekleri Yaşam Hakkı Platformu üyesi bir grup, son dönemde yaşanan terör olaylarını protesto amacıyla basın açıklaması yaptı.

Galatasaray Meydanı’nda saat 19.30’da bir araya gelen Yöre Dernekleri Yaşam Hakkı Platformu üyesi bir grup, doğmakla edinilmiş hayat hakkına sahip çıktıklarını belirterek, son dönemde terör olaylarını slogan atarak protesto etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Hüseyin Ayrılmaz, 35-40 yaşlarında olan bir kuşağın savaş içinde büyüdüğünü ifade ederek “Barış, özgürlük, hak, adalet nutukları çekerek iktidara gelen AKP, tam 13 yıldır ülkemizi yönetiyor. Yaşanan çatışma ortamını bertaraf edeceğini geniş kamuoyu önünde açıklayarak, azınlık haklarını tanıyacağını, yeni bir süreci başlatacağını alanlarda bağıra bağıra açıkladı. Bu nedenle halkın büyük bir kesiminin güvenini arkasına alıp, iktidara gelen AKP ‘Barış süreci’ adı altında yeni bir süreç başlatarak çatışmasızlık ortamı başlatmıştı. Yaşamak ve yaşatmak adına halkımızın umutlarının yeniden filizlenmesine neden olmuştu. Ne yazık ki, mevcut AKP iktidarı halklarımızın iyiye, güzele ve barışa olan umutlarını, 7 Haziran seçim hezimetiyle birlikte, yenilgiyi kabul etmeyerek ülkemizi kendi geleceğine kurban etti" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi.





(FOTOĞRAF-MD)