Kadir ÇETİNÇALI/İSTANBUL, () - GALATASARAY Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Mersin İdmanyurdu ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kazanmak için her şeyi yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Buraya yine iki puan kayıpla oturduk. Kazanmak için her şeyi yaptık. İlk 30 dakika maalesef sahada yoktuk, rakibe müsaade ettik. İlk yarının son 10-15 dakikası ve ikinci yarının tamamında Galatasaray'a yakışır bir mücadele vardı. Pozisyona da girdik ama kaleye atmakta zorlandık. Ne hikmetse bunu birkaç haftadır beceremiyoruz. Oyuncularımı oyundan dolayı kutluyorum ama ilk yarım saati heba ettik. Her şeye rağmen kazanmak zorundayız ve bu güce de sahibiz."

"SUSUYORUZ DİYE HERKES ENSEMİZE VURUP LOKMAMIZI ALMAYA ÇALIŞMASIN"

Hamza Hamzaoğlu, maçın hakemi Mete Kalkavan'a tepki göstererek, "Bugün ilk defa hakemle ilgili konuştum. Biz her şeyin farkındayız. Hiçbir şeyin farkında değiliz gibi görmesinler. Susmak, bir şeyleri görmüyorlar anlamına gelmez. Kaleci ilk yarıda iki dakika ayakkabılarını bağladı. İkinci yarıda da sakatlık pozisyonunda yattı. Bunları hakem telafi edecek. Geçen yıl rakiplerimize 45 dakika fazla maç oynattılar. Şampiyon olan takım 1-2 puan farkla şampiyon oluyor. Geçen hafta Carole'e çıkan kırmızı kart bana göre art niyet. Selçuk'a erken düdük çalınsa belki o hareketi yapmayacak. Susuyoruz diye herkes ensemize vurup lokmamızı almaya çalışmasın. Ben bu sonucu hakemlere bağlamıyorum. Biz kazanmak zorundayız. Şampiyon olduk, her şey başladı. Bunların farkındayız. Doğruları yapacağız ve sezon sonu sonucu göreceğiz. Her şeye rağmen iyi bir takımız. İnşallah sezon sonunda ipi göğüsleyen takım olacağımıza inanıyorum. İyi bir kadromuz, iyi oyuncularımız var. Sadece bir bocalama dönemi, geçiş dönemi gibi yaşıyoruz. Ne hikmetse 3 kupayı aldık, her şey tersine dönmeye başladı. Ama bunu da atlatacak gücümüz var" diye konuştu.

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Lukas Podolski de, almaları gereken 3 puanı alamadıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Puan kaybettik. Daha önce de bir maç kaybetmiştik. Dolayısıyla kendi sahamızda daha dikkatli olmamız gerekiyor. Kendi sahamızdaki bu maçları kazanmamız lazım. Şampiyon takıma karşı rakipler daha hırslı oynuyor. Oyuna bakınca ilk başlarda iyi bir performans sağlayamadık. İkinci yarı güzel bir oyun ortaya koyduk. Ama almamız gereken üç puanı alamadık. Neyi yanlış yaptığımızı sorgulayıp bunu çözmeliyiz."

Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid ile oynayacakları maçla ilgili de Alman futbolcu, "Şampiyonlar Ligi bambaşka bir kulvar. Bu maç ile o maçı karşılaştıramayız. Umuyorum ki Şampiyonlar Ligi'nde üç puanı alacağız. Zor bir maç olacak" dedi.

Podolski, sosyal medya hesabından Türk bayrağı önünde asker selamı vererek paylaştığı mesajı değiştirmesiyle ilgili de, "Ben hayatını kaybeden bir askerin hikayesini duydum. Bu hikaye beni çok etkiledi ve derinden üzdü. Ben bununla ilgili üzüntümü paylaşmak istemiştim. Ama bana yanlış bir mesaj geldi ben de yanlış bir mesajı paylaştım. Sonra bunu düzelttim. Dünyada ölen her askerin hayatı benim için değerlidir" ifadesini kullandı.

MERSİN İDMANYURDU TEKNİK DİREKTÖRÜ BAKKAL: "BUGÜN İYİ OYNAYIP, PUANI HAK ETTİK"

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise ligin ilk 3 haftasındaki maçlarını kaybettiklerini belirterek, "Üzülüyorduk. Beşiktaş, Akhisar Belediyespor ve Kayserispor maçlarında topla oynama üstünlüğü bizdeyken, bireysel hatalardan kaybettik. Buradan puanla ayrılmak bize moral kazandırdı. Bu da önümüzdeki maçlara yansıyacaktır. Önemli oyunculara sahibiz. Bugün iyi oynayıp, puanı hak ettik. Rakibin yetenekli oyuncularını kalenizden ne kadar uzakta tutarsanız o kadar başarılı olursunuz. Hafta içi yaptığımız antrenmanlarda hep bunun için çalıştık. Topu elimize geçirdiğimizde hızlı atağa çıkma düşüncemiz, dakikalar ilerledikçe yerine oturdu. Galatasaray'ın verimliliği yoktu. Kendi hatalarımızdan kaptırdığımız toplar ve attığımız golün ardından gelen gevşeme hariç, oyuncularım çok iyi mücadele etti. Verilen görevleri yerine getirdiler" diye konuştu.

Hakem Mete Kalkavan'ı da öven Bakkal, "Hakemi tebrik ediyorum. O kadar baskıya rağmen, bunun altında kalmadan maç yönetti. Dimdik ayakta kaldı. Helal olsun. Böyle yürekli şekilde maç yönettikleri sürece yenilsek de fark etmez" dedi.