Kartal’da, Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler fırınlarda denetimde bulundu. Eksik ve kusurlu bulunan iş yerleri hakkında tutanak tutuldu.

İstanbul Valiliği Tarım İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Kartal’da faaliyet gösteren fırınlarda denetimlerde bulundu. Görevliler un ve mayaların bulunduğu depolarda şartların uygunluğunu kontrol etti. İmalat bölümlerinde de hijyen şartlarına uyulup uyulmadığını denetledi. Kontrollerde bazı işyerlerinde un ve maya gibi ürünlerin uygunsuz depolandığı tespit edildi. Bazı işyerlerinde de hijyen şartlarına yeterince uyulmadığı belirlendi. Görevliler tespit edilen eksiklikler ve kusurlar ile ilgili iş yeri sahiplerine bilgi verdi. Bu işyerleri hakkında tutanak tutan görevliler, eksikliklerin kısa sürede giderilmesi için süre verdi. İş yeri sahipleri de görevlilerin uyarıları doğrultusunda eksik ve kusurlarını kısa sürede gidereceklerini söyledi.

Tarım İl Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin gıda imalathanelerine yönelik denetimlerinin Ramazan ayı boyunca artarak devam edeceği öğrenildi.