Fırat Üniversitesi’nde 2014-2015 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte öğrenciler mezuniyet heyecanı yaşadı.
Fırat Üniversitesi’nden mezun olan öğrenciler için şenlik alanında tören düzenlendi. Mezuniyet törenine, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkan Vekili Sedat Karataş, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcıları Dr. Ahmet Kazez, Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Prof. Dr. Halil Hasar, Genel Sekreter Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, İl Müftüsü Peyami Güngör, İlçe Belediye Başkanları, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.
Törende konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Kutbeddin Demirdağ, 11 Nisan 1975 tarihinde büyük bir coşku ve heyecanla kurulan Fırat Üniversitesi’nin, bugün 40. Yılını geride bırakarak ülkemizin köklü üniversitelerinden birisi olduğunu söyledi. Üniversitede 40 bine yakın öğrenci bulunduğunu belirten Prof. Dr. Demirdağ, "Fırat Üniversitesi 40 yıl önce başlayan kuruluş yıllarındaki coşku ve heyecanla gelişimini sürdürmektedir. Başlangıçta 3 fakülte ile yükseköğrenim camiasında yer alan üniversitemiz, bugün itibariyle 15 fakülte, 4 enstitü, 3 yüksekokul, 1 devlet konservatuvarı, 9 meslek yüksekokulu ve 23 araştırma merkezi ile ilk günkü heyecanını kaybetmeden hizmet vermektedir. Ayrıca 25 ülkeden yabancı öğrencileri olan üniversal bir yüksek eğitim kurumu haline gelmiştir. Ülkemizdeki 180’ini aşkın üniversite arasında, 2014 yılı bilimsel verilerine göre birçok alanda Türkiye’nin en başarılı ilk 10. ile 20. sıralarda yer almaktadır. Ayrıca girişimci-yenilikçi üniversiteler arasında yer alan Üniversitemiz bu konuda bölgesinde tek olma unvanına da sahiptir. Bu güzel ve ayrıcalıklı Üniversitemizin, öğrenci ve akademik personelin daha iyi çalışmasını ve başarılı olması için gerekli tüm fiziki ve sosyal alanlarda iyileştirmeler hızla yapılmaktadır. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü ve bilimsel gelişmeyi sağlamak adına üstlendiğimiz sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye, Fırat Üniversitesi’ni hep birlikte ileriye taşımaya devam edeceğiz" dedi.
Gecede üniversiteyi başarıyla tamamlayarak dereceye giren öğrencilere Vali Zorluoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından ödüller verildi. Mezuniyet töreninde ünlü sanatçı Gökhan Tepe sahne aldı.
Havai fişek gösterilerinin ardından öğrenciler keplerini atarak mezuniyet sevinci yaşadı.