Her fındık sezonunda doğu illerinden Düzce’ye gelen mevsimlik fındık işçileri artık daha sağlıklı koşullarda ikamet edecek. Düzce’de 3 bölgede kurulan çadır kentler yerine, Gümüşpınar ilkokulunun prefabrik binası fındık işçilerine tahsis edildi.
Düzce’de her yıl 3 bölgede kurulan konaklama alanları yerine bu yıl, Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma Ve Sosyal Hayatlarını İyileştirmesi İzleme Kurulunun aldığı karar uyarınca, merkezde boş olan Gümüşpınar eski Prefabrik İlköğretim Okulunu fındık toplama süresi içerisinde mevsimlik işçilere tahsis edilecek.
Önceki yıllarda Yeni Aynalı ve Beyköy Karacalı bölgesinde oluşturulan çadır alanları bu yıl kurulmayacak. Mevsimlik işçiler daha sağlıklı koşullarda barınma imkanı bulacak. Gümüşpınar eski Prefabrik İlköğretim Okulu işçiler için tahsis edilirken, 2 bloktan oluşan okul binasının 16 odalı bir bloğunda işçiler banyo ve mutfak ihtiyaçlarını da rahatlıkla giderebilecek. Yetkililerden alınan bilgiye göre, Mevsimlik işçilerin çocuklarının eğitim ve sağlık konularında daha iyi hizmet alacağı okul binasında, işçi sayısının artması ve talep olması halinde ikinci blok da devreye sokulacak.