Ordu’nun Fatsa İlçesi Avcılar Atıcılar Okçular ve Amatör Balıkçılar Derneği(FAVDER) Başkanı Cemil Pekbüyük, poligon için proje hazırladıklarını ve en yakın zamanda aktif hale getireceklerini söyledi.
Cemil Pekbüyük yaptığı açıklamada, “Bölgeler arası avcı buluşmalarını gerçekleştiriyoruz. Karadeniz Av Yaban Hayatı Federasyonu ‘KAYHAF’ bünyesinde yapılan etkinliklerde Samsun ili Çarşamba ve Terme ilçelerinde yapılan etkinliklerde Fatsa ilçesi olarak birincilikler, ikincilikler ve üçüncüler aldık. Fatsa’da 17 Mayıs tarihinde Fatsa’da avcı buluşmasında birçok misafirimizi davet ettik ve bizleri onurlandırdılar. Yaklaşık 900 kişinin katıldığı bir etkinliği Fatsa’da gerçekleştirdik ve büyük beğeni aldık. Bundan sonraki zaman içinde Fatsa’dan amatör ve profesyonel trap atıcıları çıkarıp bizi temsil edecek. Dernek olarak poligonunuz yok. Bunun için proje hazırladık. Poligonumuzu en yakin zamanda inşallah aktif hale getireceğiz" dedi.
Yeni av sezonunda en çok üreticilere yardımcı olacaklarını belirten başkan Pekbüyük, “Bahçelerin bir numaralı düşmanı domuzlarla mücadeleyi biz avcılar olarak bu yılda tam ekip olarak yapacağız. Dernek olarak bu konuda üreticilerimize destek olduk bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. İsteğim onlardan bilinçsizce avcılık yapmasınlar. Bizlere haber versinler biz sorunlarını en iyi şekilde çözeriz” diye konuştu.