Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Önceki yıllarda yüzde 80’lere varan oranda büyük bir bölümünü asılsız aramaların oluşturduğu 112 çağrılarında bu oranın, yürütülen farkındalık çalışmaları ve vatandaşlarımızın hassasiyeti sayesinde bu yıl yüzde 40’lar seviyesine kadar indiğini müşahede ettik" diyerek, vatandaşlara anlayışları için teşekkür etti. 

DUYARLILIĞA TEŞEKKÜR

2023 yılı 1. Olağan Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı, Vali Dağlı'nın başkanlığında, kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Acil çağrı hizmetlerinin etkin, verimli ve hızlı bir şekilde sunulması, ilgili birimler arasındaki iş birliği ve koordinasyonun sağlıklı bir şekilde yürütülmesi konularının görüşüldüğü toplantıda konuşan Vali Dağlı, "Daha önceki yıllarda yüzde 80’lere varan oranda büyük bir bölümünü asılsız aramaların oluşturduğu 112 çağrılarında bu oranın, yürütülen farkındalık çalışmaları ve vatandaşlarımızın hassasiyeti sayesinde bu yıl yüzde 40’lar seviyesine kadar indiğini memnuniyetle müşahede ettik. Tüm vatandaşlarımıza bu konuda göstermiş oldukları duyarlılık için teşekkür ediyorum" dedi.

PARA CEZASI UYGULANIYOR

Vali Dağlı, saniyelerin dahi büyük bir önem arz ettiği acil durumlarda gerçekten yardıma ihtiyacı olanları engellememek için bu rakamı sıfıra indirmek gerektiğinin altını çizdi. 112 Çağrı numarasının asılsız aramalarla meşgul edilmemesi konusundaki çağrısını yineleyen Vali Dağlı, 112 Acil Çağrı Merkezi hattına asılsız ihbarda bulunan ve gereksiz yere meşgul eden kişilere idari para cezası uygulandığını ve aramanın niteliğine göre suç duyurusunda da bulunulduğunu hatırlattı. Vali Dağlı toplantının ardından, 2022 Yılı Performans Değerlendirmesi sonucu başarı belgesi almaya hak kazanan personele belgelerini vererek, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve görevlerinde kolaylıklar diledi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN