Samsun'da Yabancılar Pazarı esnafı, İlkadım ilçesinde Tütün İskelesi'ne giden protokol yolunda aylardır ışıklandırmalarının yanmadığını, çöp tenekelerinin devrildiğini ve hemzemin geçitteki yolun engellerin ve bebek arabalı vatandaşların geçişinin engellediğini belirterek çalışma yapılmasını istedi.

YETKİLİLERE SESLENDİLER

Protokol yolunda bir araya gelerek açıklamalarda bulunan esnaf bakımsızlıktan şikayet ederek, "Hava karardığında ışıklandırma olmaması burada güvenliği güvenliği tehdit ediyor. İnsanlar hemzemin geçitteki yoldan geçemiyor. Her yer kırık dökük. Turistlerin geldiği yerin böyle olması Samsun'a yakışmıyor. Bir an önce yetkililerden burada çalışma yapılmasını ve eklikliklerin giderilmesini istiyoruz" dediler. 

BU GÖRÜNTÜDEN RAHATSIZIM

Protokol yolunun bakımsızlığından şikayet eden Üzeyir Hatip, "Burası Samsun'un gözbebeği. Çarşımızın hemen yanımıza tur şirketleri araçlarını çekiyor. Bütün yerli ve yabancı turistlerin ilk ziyaret ettikleri yer burası. Burada bir demiryolunun geçtiği yer bir yıldır çakıl taşlarıyla duruyor. Burada vatandaş kendi çocuk arabalarını bile geçiremiyorlar. Bu sokaktaki lambalar yaklaşık 6-7 aydır yanmıyor, taşlar kırık, lambaların direkleri yok, çöp tenekeleri yok. Buraya kim bakıyor? Buranın sahibi kim? Ben Ak Parti'ye oy veren bir vatandaş olarak bu görüntüden rahatsızım. Buranın bir an önce yapılmasını istiyoruz" dedi.

AYDINLATMALAR YANMIYOR

Yolda aylar aydınlatmaların yanmadığını ve bu durumum tehlike oluşturduğunu dile getiren Sinan Çelengeroğlu, "Bir kaç gece önce dükkanımda bir şeyimi unuttum. Akşam saat 21.30 gibi buraya pazarın içine giriş yapmak için geldim. İnanın dolmuştan inip pazarın önüne gidene kadar kendimi tedirgin hissettim. O kadar karanlık ve  gayrimeşruya o kadar açık ki. Burası Samsun'un merkezi. Yol, çevre düzenlemesi hepsi zamanla yapılacaktır eminim ki ama buradaki en büyük sıkıntı hava karardığında yaşanıyor" diye konuştu.

ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Samsun'a gelen yabancıların ilk uğradığı yerin protokol yolu olduğunu ifade eden Ramazan Yazıcı ise şunları söyledi: 

"Samsun'a gelen yabancıların ilk uğradığı yerler burası. Buralar perişan durumda. Vatandaş burada bebek arabalarıyla, engelli vatandaşlarımız ise araçlarıyla geçememektedir. Bu yolu kullanamıyorlar. Sağda solda baktığınız zaman ışıklarımız yanmıyor, çöp kovalarımız yerlerde, tren yolundan insanlar rahatlıkla geçemiyor. Buranın yetkili, sorumlusu kimse bir an önce çözüm bulsun istiyoruz. Samsunumuza yakışmayacak görüntüler. Bunların düzeltilmesini istiyoruz. Buranın daha sağlıklı bir hale gelmesini istiyoruz. Sokakların aydınlatmaları yanmıyor. Lambalar yanmıyor bir kısmının kenarları koptu. Bu yolun Samsunumuza yakışır bir hale getirilmesini temenni ediyoruz. Yetkililere buradan sesleniyoruz, sorunlarımıza çözüm bulurlarsa çok memnun oluruz."

Haber Kaynak: Mustafa İNAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.