Eskişehir’de 2014-2015 eğitim-öğretim yılı ikinci dönemi, yeniden uygulamaya başlanan Okul Sütü Projesi ile başladı.
Eskişehir’de öğrenciler, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın da katılımı ile dağıtılan ‘Okul Sütü ile ‘merhaba’ dedi. Öğrenciler Eskişehir Valisi Tuna’yı okul girişinde, 16 Türk Devleti’ni temsil eden bayraklarla karşıladı. 75.Yıl Özel İdare İlkokulu’nda yapılan süt dağıtımından önce öğrencilerin hazırladığı şiir, fıkra ve şarkı dinletisi gerçekleşti.
Öğrencilerin gösterilerinin ardından proje kapsamında konuşma İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, il genelinde yapılacak süt dağıtımı ile ilgili bilgi verdi. Özen, “Okul Sütü Projesi, ilk başladığı yıllarda farklı yorumlara neden olsa da artık yerine oturmuştur. Haftada üç gün Pazartesi Çarşamba ve Cuma olmak üzere okullarda süt dağıtımı yapılacaktır. İl genelinde bugün toplam 260 okulda yaklaşık 45 bin öğrenciye bugün süt dağıtımı gerçekleşecektir” şeklinde konuştu.
DAĞITILACAK SÜTLERİN KONTROLÜ İKİ HAFTA ÖNCEDEN YAPILDI
Özen’in konuşmasının ardından söz alan Eskişehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Şube Müdürü Erdinç Yuva ise, yapılan süt dağıtımının amacını anlatarak evlerde anne babaların da çocuklara süt alışkanlığı kazandırmasını kaydetti. Yuva sözlerini şöyle sürdürdü:
“Projede rol alan bakanlıkların hedefi, süt alışkanlığını tüm okullarda eğitim gören öğrencilere kazandırmaktır. Bugün dağıtılacak sütlerin analizleri iki hafta önce laborantlarımız tarafından yapıldı ve geçen hafta elimize ulaşan sonuçlarda hiçbir aksilik bulunmadığı gözlemlendi. Sağlıklı yaşam için herkes günde bir bardak süt içmeli.”
BU UYGULAMA ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN YAPILIYOR
Proje kapsamında konuşma yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, ikinci dönemin herkese hayırlı olmasını dilediğini belirtti. Vali Tuna konuşmasında, “Her sene adet olduğu üzere okul sütü uygulaması bakanlıklarımızın işbirliği ile eğitimin bir parçası olarak uygulanıyor. Bu yaşlarda bu alışkanlık kazanılmazsa ileride mümkün olmuyor. İlgili bakanlıklarımızın denetim ve kontrollerinde bu uygulama çocuklarımızın sağlığı için yapılıyor. Bizim dönemimizde de süt yerine süt tozu dağıtılırdı. Artık daha hijyenik koşullarda bu uygulama gerçekleşiyor. Bu proje kapsamında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah devlete zeval vermesin” dedi.
Konuşmaların ardından süt dağıtımı yapan Vali ve beraberindeki heyet, sınıflara süt dağıtarak öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.