Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi yaptığı açıklamada, Eskişehir’de yaşayan her bir vatandaşın hayatını önemsediklerini belirterek bu haftadan itibaren bayram tatili için araçları ile seyahat etmeyi planlayan vatandaşları uyardı.
Ramazan Bayramına sayılı günler kala bayram ziyareti veya tatil amacıyla şehirlerarası yolculuk yapacak vatandaşlara uyarılarda bulunan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, her bayram öncesi yapılan tüm uyarılara rağmen tablonun değişmediğini ifade ederken, bu sene üzücü olayların yaşanmaması için herkesi dikkatli ve tedbirli olmaya davet etti. Özellikle emniyet kemeri takmanın hayat kurtardığını belirten ve kesinlikle emniyet kemeri tokası kullanılmaması gerektiğinin altını çizen Akçasoy, hem ön, hem de arka koltukta otururken emniyet kemerinin mutlaka takılmasının altını çizdi. Akçasoy, “Bebeklerin ve küçük çocukların yaşlarına uygun çocuk koltuğu ile seyahat etmesini sağlayın. Trafikte bazı kuralları basit ve önemsiz görüyoruz ancak o kurallar bizim hayatımızı kurtarıyor. Emniyet kemeri takmak bizi hayata bağlar. Lütfen hemşehrilerimiz bu kurallara uysunlar ve bayram dönüşü aileleri ile birlikte şehrimize sağ salim geri dönsünler” dedi.
“SEYİR HALİNDEYKEN CEP TELEFONU KULLANMAYIN”
Yapılan istatistiklere göre bayram tatili süresinde meydana gelen trafik kazalarında, en çok can kaybının tatilin ilk ve son günlerinde meydana geldiğini anlatan Akçasoy “Lütfen yola çıkmadan önce aracınızın bakımlarını yaptırın. Bu bayramda hava sıcaklıklarının yüksek olması beklendiği için yola sabahın erken saatlerinde çıkın. Uykusuz ve yorgun bir şekilde asla araç kullanmayın. Özellikle direksiyon başındayken cep telefonu kullanmamaya özen gösterin” ifadelerini kullandı.