İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın başına makroekonomi alanında deneyim sahibi olan kişilerin getirilmesinin en doğru karar olacağını belirtti.

DOĞRU BİR ŞEY DEĞİL

Doğanın inceliği ve estetiği iç mekanlara taşınıyor: Egedoor Orman Ürünleri gözünü yurt dışına dikti Doğanın inceliği ve estetiği iç mekanlara taşınıyor: Egedoor Orman Ürünleri gözünü yurt dışına dikti

Usta, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevinden ayrılmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Son 5 yılda Merkez Bankası'nda 5 kez başkan değişikliği yapıldığını kaydeden Usta, "Merkez Bankaları bu kadar sık başkan değişikliği kaldırmaz. Bu doğru bir şey değil. Ekonomiler bunu normal şartlarda kaldırmaz. Bu seferki başkan değişikliği Naci Ağbal'ın değişikliği gibi değil. Naci Ağbal, politikaları nedeniyle MB başkanlığı görevinden alınmış, çok olumsuz tesiri olmuştu. Ben bu başkan değişikliğinin piyasaları çok etkileyeceğini düşünmüyorum. Hafize Gaye Erkan maalesef bireysel bir kısım sözleriyle, hatalarıyla gündeme geldi. 6 aylık başkanken görevinden ayrılmak durumunda kaldı. Makro politikaları yönünden tartışılmadı ama ailesinin işin içine karışması onu yıprattı ve görebvinden ayrılmak durumunda kaldı" dedi.

ERKAN TARİHE GEÇECEK

Korkularının tekrar faizlerin düşürülmesinin gündeme gelmesi olduğunu ifade eden Usta sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Erdoğan bugüne kadar çok tartışılan kurum başkanlarını bile toplum baskısına rağmen görevinden almadı. Burada niye buna razı oldu bunu anlama imkanımız yok. Korkumuz şu. Seçim sonrasında sayın Erdoğan eski ayarlarına dönüp faiz sebep enflasyon sonuç demenin taşlarını mı döşüyor şimdiden? Bunu bize zaman gösterecek. Hafize Gaye Erkan 6 aylık bir dönemde politika faizini yüzde 8 buçuktan 45'e getiren, Türkiye'de en fazla faizi artıran merkez bankası başkanı olarak tarihe geçecek. Yeni başkan Fatih Karahan iyi eğitimli genç bir arkadaş. Türkiye'ye yeni geldi. Türkiye ekonomisini ne kadar biliyor bundan çok emin değilim. Merkez Bankası başkanlarının finansçı, bankacı olması gerekmez. Makroekonomi alanında deneyim sahibi olan kişiler getirilmesi en doğru karar olurdu. Yeni başkana görevinde başarılar diliyorum."

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.