Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi, ilçede ilk kez bir caddede granit küp taş döşeme çalışması yapacak.
Bir süre önce altyapı çalışmaları nedeniyle Eski Kasaphane Caddesi’nde başlatılan çalışmalar sonucunda sökümü yapılan kilitli parke taşın yerine granit küp taş döşenecek. Belediye Başkanı Özkan Özgüven Eski Kasaphane Caddesindeki çalışmaları yerinde inceledi ve bölgedeki esnafa yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Sökülen kilitli parke taşların yerine granit küp taş döşeneceğini söyleyen Özgüven, “Ereğli’de ilk defa kullanılacak olan granit küp taş çalışması Eski Kasaphane Caddesinde yapılacak. Farklı yapısı ve özelliği ile granit taş görsel anlamda bu caddeye farklı bir zenginlik kazandıracak” dedi.
Granit küp taşın bir örneğini beraberinde getirerek esnaf ve vatandaşlara gösteren Özgüven, Eski Kasaphane Caddesine döşenecek olan granit küp taşlarının vatandaşlar tarafından beğenilmesi ve olumlu sonuç vermesi halinde Ereğli’nin önemli noktalarına da döşeneceğini kaydetti.
Alt yapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini hatırlatan Özgüven, Eski Kasaphane Caddesinde altyapı çalışmaların tamamlandığını, son olarak su hatlarının da döşendiğini vurguladı ve üst yapı çalışmalarına geçilerek granit küp taşlarla caddenin döşeneceğini söyledi.
Tek tek dizilen granit küp taşların şık, estetik ve uzun ömürlü olması yanında renk ve kokusunu değiştirmediği için tercih ettiklerini kaydeden Özgüven, alt ve üst yapısı tamamlanan bu çalışmaların ardından alışılagelmiş yapboz çalışmalarının sona ereceğini sözlerine ekledi.
Vatandaşlar ise yapılacak çalışmanın Ereğli kent estetiği ve temizliği için önemli olduğunu belirttiler ve çalışmaların kısa sürede tamamlanmasını isteyerek Başkan Özgüven’e teşekkür etti.