Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Tekkeköy ilçesinde yapılan kamulaştırma çalışmasında mağdur olduklarını öne süren
vatandaşlar pankantlı tepki ile Demir'i, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şikayet etti. Vatandaşlar, Demir'in kendilerine verilen söz sırasında çekilen fotoğrafta yer alan siyasileri tanık olarak gösterdi.


 
'DESTEK BEKLİYORUZ'

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kamulaştırma çalışmalarına adeta isyan etti. Vatandaşlar, kamulaştırma yapılan binalarına astıkları pankartla destek istedi. 

Mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, sosyal medya hesabından yaptıkları paylaşımda şunları söyledi:

"Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na... Mazlumun ahı titretir arşı. Tekkeköy'de kamulaştırma adı altında yaptığınız çalışmaları, 'yasalar bunu gerektiriyor' diyerek kelepir fiyatına evlerini vatandaşın elinden almak ne insani ne de ahlakidir. Cumhurbaşkanımız sizlere 'vatandaşın mağduriyetini giderin' diyor. Vatandaşı mağdur edin demiyor. Birazcık vicdanınız kalmışsa eğer gereğini yaparsınız. Yok bildiğimizi yaparız derseniz şunu bilin ki ne bu dünyada ne de ahirette bunun hesabını veremezsiniz. Büyük ve Solmaz aileleri sizden çözüm bekliyor. Size ucu dokunduğu zaman hangi yasaları kullanıyor iseniz yetki de mevki de sizde bu aileleri mağdur etmeden bu meseleyi çözün derim. Bu konunun sonuna kadar da takipçisi ve şahidi olacağım bilesiniz."

FOTOĞRAFLI KANIT 

Konuyu yargıya taşıyan bina sakinlerinden Abdullah Büyük, Mustafa Demir'le 3 ay önce gerçekleştirdikleri görüşmenin ayrıntılarını da sosyal medyada şöyle paylaştı:

"Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, 3 ay önce çekilen bu fotoğrafı hatırlıyor musunuz? İsterseniz ben size hatırlatayım. 'Binanızın önündeki arsanızı köprü kavşak için kamulaştıracağız binanıza dokunmayacağız' demiştiniz. Biz de size inanmıştık. Şimdi ise Mustafa Demir 'ben kimseye söz vermedim binayı yıkacağım kamulaştıracağım. Mahkemenin belirlediği ücretten 5 kuruşta fazla vermem. Gidin Hasan Togar versin' dediniz. Hasan Togar da (kamulaştırmayı Büyükşehir yapıyor bedelini ben niye ödüyorum) diyor. Hatırlatayım. Tekkeköy Belediyesi Başkanı, İmar Müdüresi ve Hasan Sarıkaya ile Solmaz ailesinin büyüklerine verdiğiniz söz üzerine verdiniz bu pozu. Çiğdem Karaaslan, Fuat Köktaş, Cahit Özkan... Bu fotoğraftaki yetkililere sorar mısınız o gün ne konuştunuz bugün ne yapıyorsunuz? Biz sizin idarecilerinize inandık bir arsamızı kamulaştırmaya feda ettik. Ama yaşam alanımıza dokunmayacaklarına söz verenler bugün sözlerini unutup 43 yıllık bulunduğumuz yerlerimize çökmeye çalışıyorlar. Solmaz ailesi olarak biz 45 yıldır Tekkeköydeyiz. Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi bilir." 

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.