Bakan Işıkhan, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, emeklilerin bayram ikramiyesi konusunda bir çalışma yaptıklarını belirtti. Konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le görüşeceklerini ve gerekli değerlendirmeleri yapacaklarını ifade etti. Bakan Işıkhan, “Emeklilerimizin talep ve ihtiyaçlarını önceleyeceğiz. Bayram ikramiyesinde artış yapabiliriz. Bu konuda net bir rakam veremiyorum ama emeklilerimizi sevindirecek bir haber olabilir.” dedi.

BAYRAM İKRAMİYESİ 8500 TL OLURSA YÜZDE 100 ZAM ANLAMINA GELİYOR

Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi?

Emekliler, yılda iki kez Ramazan ve Kurban bayramlarında bayram ikramiyesi alıyor. 2023 yılında bayram ikramiyesi tutarı emeklinin kendisi için 2000 TL, dul maaşı alan eş için 1500 TL, yetim maaşı alanlar için ise 500 TL olarak ödenmişti. Emekli bayram ikramiyesinin 8500 TL olması ihtimalinde, yüzde 100 üstünde bir zam yapılması anlamına geliyor. Bu durumda, emeklinin kendisi için bayram ikramiyesi 4000 TL, dul maaşı alan eş için 3000 TL, yetim maaşı alanlar için ise 1000 TL olacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bayram ikramiyesi ödemeleri, genellikle bayramdan en geç bir hafta önce yapılıyor. 2024 yılında Ramazan bayramı 10-13 Nisan tarihleri arasında, Kurban bayramı ise 19-22 Haziran tarihleri arasında kutlanacak. Bu tarihlere göre, Ramazan bayramı ikramiyesinin 3-7 Nisan, Kurban bayramı ikramiyesinin ise 12-16 Haziran tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.